AcasăNewsSapte jihadisti ISIS care planuiau atentate la Moscova si Sankt- Petersburg, capturati...

Sapte jihadisti ISIS care planuiau atentate la Moscova si Sankt- Petersburg, capturati de FSB

In locuintele suspectilor, fortele de ordine au descoperit un adevarat arsenal

Serviciile de informatii rusesti au anuntat, ieri, arestarea unui comando afiliat la Statul Islamic, la Ekaterinburg (Ural).

In locuintele suspectilor, fortele de ordine au descoperit un adevarat arsenal

”Serviciile de securitate au arestat(…) la Ekaterinburg, sapte (…) cetateni rusi si din Asia Centrala, apartinand organizatiei Statul Islamic, care pregateau atentate teroriste cu dispozitive explozive in Moscova, Sankt-Petersburg si in regiunea Sverdlovsk (Ural), a indicat FSB intr-un comunicat, informeaza Le Parisien. ”Un laborator pentru fabricarea de dispozitive explozive, explozibili, detonatoare, arme de foc , grenade si literatura extremista” au fost descoperite la domiciliile persoanelor arestate, mai precizeaza comunicatul. Potrivit FSB, liderii celulei teroriste au venit pe teritoriul Rusiei din Turcia si toti se pregateau sa plece in Siria, dupa savarsirea atentatelor. Aproximativ 2.900 de rusi, majoritatea originari din regiunile instabile ale republicilor caucaziene, lupta in randurile ISIS in Siria si in Irak, potrivit serviciilor de informatii rusesti. Potrivit institului de informatii Soufan Group, cu sediul la New York, numarul combatantilor originari din Asia Centrala a explodat in 2015, peste 2.300 plecand in Siria si in Irak.

SUA confirma ca Daesh a taiat salariile la jumatate

 

Gruparea terorista a fost constransa sa reduca salariile combatantilor din Raqqa cu 50%, a informat purtatorul de cuvant al departamentului american al Trezoreriei, Daniel Glaser, la baza acestor restrictii fiind eficacitatea loviturilor aeriene ale Coalitiei antitero, informeaza Sputnik. ISIS ar fi suferit pierderi masive in urma acestor raiduri, in special in ce privesc rutele pentru transportul petrolului in teritoriile aflate sub controlul grupari teroriste. La inceputul anului, SUA a anuntat ca ISIS si-a diminuat cu 30% veniturile realizate din vanzarile ilicite de petrol.

Spania: celula terorista deghizata in organizatie umanitara

 

Urmare a unor raiduri desfasurate duminica de politia spaniola, sapte persoane suspecte de legaturi cu ISIS si cu gruparea Front al-Nora au fost arestate. Cei sapte, avand cetatenie spaniola, sunt originari din Siria, Iordania si Maroc, informeaza RT. Celula terorista era insarcinata cu livrarea de material militar (arme de foc, explozibili) in containere sigilate catre combatanti din Siria si din Irak, din porturi spaniole, fara a trezi suspiciuni. Coletele erau transportate sub acoperirea de ajutoare umanitare. In realitate, aceste livrari erau finantate cu bani provenind din ”Halawa”, un sistem islamic informal de transfer de fonduri.

 

300 de persoane executate de teroristi in Irak

 

Jihadistii Statului Islamic sunt la originea unui nou masacru in nordul Irakului, 300 de locuitori din Mossul fiind executati, potrivit portalului irakian Almada Press, care citeaza un reprezentant al militiei irakiene. Majoritatea victimelor erau agenti de politie, militari si activisti voluntari. Mossul, al doilea oras ca marime al Irakului, situat in provincia Ninive, ramane cel mai mare fief al ISIS in Irak, unde sunt desfasurati cei mai multi jihadisti. Ministrul irakian al Apararii a promis ca anul acesta va porni o ofensiva decisiva pentru reluarea controlului asupra orasului, operatiune cruciala in lupta contra ISIS in aceasta tara.

author avatar
Tudor Borcea
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger