AcasăNewsȘapte focare de COVID-19 la Timișoara. Ultimul focar, la o grădiniță privată....

Șapte focare de COVID-19 la Timișoara. Ultimul focar, la o grădiniță privată. Părinții sunt disperați

În ultima perioadă s-au înmulțit cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Timișoara.

Până în prezent au fost înregistrate șapte focare de COVID-19, printre care și Spitalul Județean, care este cel mai mare din partea de vest a țării.

În cursul zilei de joi, a mai fost, însă, anunțat un focar de infecție cu acest virus.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a localizat acest focar la o grădiniţă privată din Timişoara

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 20 de anchete epidemiologice, altele 27 fiind în derulare.

Avem şapte focare COVID active, care sunt în supraveghere epidemiologică. Un centru pentru minori din Timişoara (trei cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (21 de cazuri), trei unităţi economice din judeţ (cu opt, patru, respectiv 15 cazuri confirmate), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş (19 cazuri) şi o unitate privată de învăţământ preşcolar cu cinci cazuri (din care trei copii şi două îngrijitoare- n.r.)”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Prefectura Timiş a informat că, în ultimele 24 de ore, 66 de persoane au fost carantinate, iar 57 de persoane au intrat în izolare.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 47 de persoane COVID pozitive, dintre care 32 sunt în Timişoara, la Lugoj (patru), câte două cazuri în Dumbrăviţa şi Giroc şi câte un caz în localităţile Giarmata Vii (Ghiroda), Ghiroda, Săcălaz, Curtea, Teremia Mare, Jebel şi Satchinez. În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a fost de 209, cu 19 cazuri pe secţia ATI”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Baranga.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate cu noul corinavirus 173 de cadre medicale.

Focar de infectie la Spitalul Județean

Nouă cadre medicale şi 10 pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus în Spitalul Judeţean din Timişoara.

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării.

În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi, în urma unor teste de rutină, potrivit stiripesurse.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
101 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger