AcasăNewsSăptămâna Modei de la New York – o paradă la bibliotecă

Săptămâna Modei de la New York – o paradă la bibliotecă

Pe fundalul coloanei sonore a filmului „Fantasia” , de Walt Disney, casa de modă Oscar de la Renta şi-a prezentat colecţia toamnă-iarnă 2020 într-o defilare găzduită de Bibliotecă Publică din metropola americană.

Materialele preţioase ale rochiilor create de designerii Laura Kim şi Fernando Garcia aproape că au atins picioarele invitaţilor din primele rânduri,  înşiruite pe unul dintre culoarele înguste ale emblematicei clădiri din marmură albă, devenit podium de defilare.  Supermodelul Bella Hadid a defilat în deschiderea şi la finalul show-ului: compleuri jachetă-pantalon, pulovere şi pardesie în croieli drepte, dar în culori vii, apoi ţinute de ocazie, rochii mini şi cele lungi şi cu volum amplu. Ţintele haute-couture de seară, realizate din materialele  preţioase – catifeaua, ornate din belşug cu pene delicate, paiete şi incrustaţii metalice – sunt o moştenire lăsată de creatorul de modă dominican Oscar de la Renta, decedat în 2014.

Printre ţinutele care au atras atenţia s-au numărat o rochie-tunică plisată de culoare bronz-metalizat cu un decolteu ornat cu pene, o rochie din paiete, care reproduce un motiv din „Noaptea înstelată” a lui Van Gogh, asortată cu o capă sau o rochie neagră în multiple straturi, din tul, având brodate stele argintii. A fost prezentată şi rochia purtată de actriţa Scarlett Johansson şi care a stârnit senzaţie la gala Oscar de duminică, dar în variantă neagră şi tivită cu catifea. Designerii au acordat o atenţie deosebită accesoriilor, de la mici borsete în formă de stea atârnate de brâu cu lanţuri fine la sandale minimaliste legate cu barete fine pe gleznă. La New York Fashion Week au fost prezentate şi colecţiile altei case de modă cu origini latino-americane, legendara Carolina Herrera, dar şi ale altor branduri prestigioase precum Zimmerman, Anna Sui sau Proenza Schouler.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
959 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger