AcasăNewsSăptămâna 14-20 septembrie începe cu vreme frumoasă și călduroasă

Săptămâna 14-20 septembrie începe cu vreme frumoasă și călduroasă

La jumătatea primei luni de toamnă, practic, vremea continuă să fie văratică, iar temperaturile mai ridicate față de normalul acestei perioade.

Luni, în prima zi de școală, vremea se anunță frumoasă și călduroasă, la orele amiezii, în sudul, vestul și centrul României. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Conform stirimeteo.ro, vor fi ușoare intensificări în zonele sud-estice, estice, dar și în cele de munte, pe creste mai exact.

La nivel de temperaturi, în această primă zi a săptămânii valorile maxime indicate de termometre se vor situa între 26 și 34 de grade. Cele mai ridicate în zona Olteniei, unde vor fi, așadar, temperaturi mai degrabă specifice verii.

Atenționări de ceață

Izolat, vor fi condiții de ceață. De altfel, la această oră sunt valabile două atenționări tip nowcasting COD GALBEN, ambele emise până la ora 10.

Una dintre ele vizează localități din județul Suceava – Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești, unde meteorologii spun că va fi ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri.

Cealaltă atenționare vizează localitățile Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani, din județul Covasna, și, respectiv, Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu – din județul Harghita. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în aceste zone se va semnala ceață, care generează reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Cum va fi vremea în Capitală

La nivelul Bucureștiului, vremea va fi, de asemenea, foarte frumoasă. Și călduroasă pentru această dată din calendar, având în vedere faptul că se așteaptă ca temperatura maximă să urce până la 31 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger