AcasăNewsSankt Petersburg sub teroare

Sankt Petersburg sub teroare

Un imobil a fost evacuat, ieri, in orasul natal al lui Vladimir Putin, dupa descoperirea unui colet suspect intr-un apartament. Autoritatile au informat ca au ”localizat si dezamorsat” un dispozitiv exploziv care era similar cu bomba (neexplodata) care a fost gasita in metroul orasului, in 3 aprilie.

Anterior, presa rusa informa cu privire la evacuarea unui imobil cu 9 etaje, toti locatarii fiind cazati, din ratiuni de siguranta, intr-o scoala aflata in apropiere. Cel putin trei persoane, in catuse, au fost preluate de politie, suspectate de legatura cu atentatul terorist din metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morti. Un oficial din cadrul administratiei districtului Nevski din, Konstantin Serov, a confirmat ca trupele speciale ale politiei au dezamorsat un dispozitiv exploziv in apartamentul suspectilor. El a adaugat ca ”mai multi suspecti” au fost arestati.

Suspect cu grenada in metrou

Tot ieri, fortele de securitate au descoperit o grenada care data din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial, in cadrul cercetarilor din metroul din Sankt Petersburg. Grenada se afla in geanta unui barbat care se afla in statia Primorskaia, si care a fost perchezitionat. Specialistii au stabilit ca este vorba de un model RG-42 insa dotat cu o amorsa moderna. ”Interiorul grenadei nu continea explozibil dar au fost descoperite urme de TNT”, a declarat politia. Barbatul a fost arestat si se afla in ancheta.

Explozie la Rostov pe Don

O explozie s-a produs, ieri, in apropierea unei scoli din centrul acestui oras, aflat in sudul tarii, o persoana fiind ranita. Potrivit politiei, a fost vorba de un dispozitiv aertizanal sub aparenta unei lanterne de buzunar, care se afla intr-o geanta. Incidentul a avut loc in apropierea unei scoli. Cartierul a fost imediat incercuit de politie. Primele cercetari arata ca barbatul care a descoperit geanta (un om de serviciu care lucra la scoala respectiva, arata presa rusa) a fost curios sa vada ce contine si a dat peste lanterna. In momentul cand a dorit sa o aprinda, aceasta a explodat, amputandu-i mai multe degete.

Justitia interzice fotografia unui Putin gay

O fotografie in are presedintele Rusiei apare machiat strident pe un fond cu culorile curcubeului, frecvent utilizata de opozantii Kremlinului, in special la manifestatiile de sustinere a minoritatilor sexuale , a fost interzisa de autoritati. Acestea au precizat ca aceasta imagine sugereaza ca Putin are ”o presupusa orientare sexuala neobisnuita”. Imaginea a fost inclusa in lista neagra a ministerului Justitiei ca ”material extremist” interzis.

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și-aici, ca peste tot în lume: TERORISMUL este practicat pentru a înfricoșa lumea și de a o repune în genunchi, în stare de obediență față de autorități; nu degeaba a apărut atentatul de la metrou, apoi alte ”amenințări” DUPĂ mitingul în care au fost bătuți ca la fasole și arestați, nu?!
    În orice stat din lume, așa se procedează/se va proceda…pentru că, dacă intră ca-n brânză în populație, situația se poate agrava și pot deveni ei înșiși din agresori, victime! și-atunci…lovesc pe la spate, aruncând castanele din foc pe mâna ”terorismului”. Simplu și eficient pentru nenorociți!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger