AcasăNewsSanitas anunta pichetari de ministere si ameninta cu greva 

Sanitas anunta pichetari de ministere si ameninta cu greva 

Sindicalistii din Sanatate iau in calcul mai multe forme de protest pentru a-si face mai clar auzite nemultumirile de natura salariala.

Reprezentantii forului de conducere al Federatiei Sanitas, in speta Consiliul National, au avut luni o sedinta extraordinara, la finele careia au anuntat un program de proteste, pe care au de gand sa le organizeze.

Totul dupa ce „au luat act de acumularea din ce in ce mai rapida a nemultumirilor angajatilor din sanatate si asistenta sociala, legate de discriminarile salariale practicate de actuala guvernare”, si au trecut in revista rezultatele negocerilor pe care le-au avut, in ultima luna, cu reprezentantii Coalitiei.

Pana la momentul de fata, din comunicatul Sanitas rezulta ca se intentioneaza ca pe 20, 22, 27 si 29 martie sa se picheteze trei ministere – al Muncii, Finantelor Publice si, respectiv, Sanatatii, pentru ca dupa Pasti, adica in a doua jumatate a lunii aprilie, sa se faca un miting de protest. S-a mai facut public faptul ca „in paralel, Federatia SANITAS incepe procedurile de declansare a conflictului colectiv de munca” si ca „organizatiile membre SANITAS strang semnaturi pentru pregatirea grevei in sanatate si asistenta sociala”.

sursa foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger