AcasăNewsSanitas anunta: intai miting, apoi greva

Sanitas anunta: intai miting, apoi greva

Dupa ce in ultima periada cadre medicale de la mai multe spitale din Bucuresti si din tara au iesit in curtea unitatilor sanitare, la proteste spontane, pentru a-si manifesta supararea fata de plafonarea sporurilor, s-a aflat ca in cadrul Consiliului National de joi, conducerea Sanitas a definitivat un calendar de proteste pentru perioada urmatoare.

UPDATE – „Toti reprezentantii organizatiilor judetene au aratat care sunt deficientele aplicarii legii salarizarii in unitatile sanitare si de asistenta sociala din teritoriu. Conform datelor salariale colectate pana acum de la membrii de sindicat, exista doua categorii de angajati (medici si asistenti medicali) al caror salariu a crescut, in proportii diferite, insa exista cel putin sapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung pana la 1300 lei.

Discriminarile generate de noul sistem de salarizare, precum si promisiunile guvernantilor de a acoperi pierderile salariale – promisiuni facute si neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale SANITAS”, se precizeaza intr–un comunicat remis joi de reprezentantii Federatiei sindicale.

Astfel, s-a stabilit ca pe 26 aprilie sa se organizeze un miting de proportii, pentru ca apoi, pe 7 mai, sa urmeze o greva de avertisment, in intervalul orar 9-11. In 11 mai, sindicalistii Sanitas ar urma sa intre in greva generala.

Totul, pe fondul nemultumirilor iscate de aplicarea Legii salarizarii unitare.

sursa foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

162 afisari

2 COMENTARII

  1. MAFIOTI si TRADATORII DIN SINDICAT AU AJUTAT LA INGROPAREA RO.
    VICTOR CIORBEA -puscariabil -Sistemului de invatamant;
    MARIUS PETCU-puscarias – Sistemului de sanatate;
    MIRON MITREA -puscarias- Sistemelor, Rutier, Feroviar si Aero-Naval ;
    MIRON MITREA -PUSCARIAS- Mineritul
    MARIAN SARBU – puscariabil- Industria lemnului;
    LIVIU LUCA-puscarias – Industria Petroliera si a gazelor naturale. Marius Petcu – liderul sindicatului Sanitas si presedinte al CNSLR Fratia – este, potrivit declaratiei de avere, unul dintre cei mai bogati lideri. Din informatiile publicate la sfarsitul anului trecut de revista Kamikaze reiese ca Marius Petcu castigase un venit lunar de 10.000 de euro. Veniturile acestuia au fost completate de banii primiti din activitatea de membru in Consiliul de Administratie al Realitatea – 7%, restul fiind salariile primite prin implicarea acestuia in proiecte europene. Petcu, care este si finul lui Miron Mitrea, este unul dintre artizanii unui pact semnat de CNSLR Fratia cu PSD in noiembrie 2008. Avere Marius Petcu, presedinte al CNSLR „Fratia in 2011: * cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti; * trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008); * bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro; * conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON; * conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON; * actiuni la cinci firme; * un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca; * venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar.
    Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
    Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
    I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
    De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
    Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
    Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national.
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???…

  2. un doctor(nu dau nume) corupt cistiga de 4 ori mai mult numai pe o

    luna cistiga pe putin 30.000 de euro cu tot cu salar+mita de aici merg

    banii vostri de pe salarii desi stiati de ani de zile adevarul dar nu ati

    facut nimica si tot voi cereti ajutor de la stat, rusine, rusine sa va fie

    nu degeaba multa lume va blestama, copii vostri si nepotii vostri o sa

    va judece pt ca nu ati facut nimica sa salvati sanatatea desi solutii

    bune sint dar sinteti prea orbi sa puneti in practica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger