AcasăNewsSanitas ameninta cu proteste: Cadrele medicale cer SALARII MAI MARI

Sanitas ameninta cu proteste: Cadrele medicale cer SALARII MAI MARI

Conducerea Sindicatului Sanitas ameninta ca va organiza ample actiuni de protest in cazul in care guvernantii nu vor lua in seama revendicarile legat de salarizare si de conditiile de munca.

“Ne dorim o lege corecta pentru munca prestata (…) Vrem ca un asistent medical sa aiba minimum 2.000 de euro pe luna. In strainatate, asistentii medicali sunt bine apreciati si mi se pare normal ca statul roman, in trei ani de zile, esalonat, sa aduca salariile la nivel european. Daca nu face asta, atunci sa nu mai spuna ca vrea sa opreasca exodul (…) Atat timp cat vedem zilnic scandaluri in sanatate, cu sume imense, inseamna ca sunt bani. Daca vor sa pastreze profesionisti in tara trebuie sa plateasca (…) Ne-am saturat sa vedem pacienti care vin cu medicamente de acasa, iarna vin la spital cu radiatoare pentru caldura si pun doua paturi pe ei, ne-am saturat de salarii mici (…), iar daca cineva vrea sa se joace cu federatia Sanitas, sa se joace in continuare. Eu va pot spune clar ca federatia Sanitas va da o riposta si actualului Guvern daca nu vrea sa inteleaga ca s-a cam ajuns la limita rabdarii”, a afirmat Marius Sepi, prim-vicepresedintele sindicatului, la finalul unei reuniuni avute in statiunea Covasna cu liderii organizatiilor din regiunea Centru.

El a spus ca din 2007 si pana in prezent, din sistemul sanitar romanesc au plecat circa 28.000 de specialisti, iar deficitul de personal este aproape dublu.

Conducerea Sanitas a afirmat ca este preocupata sa-si consolideze pozitia pe plan national si sa-si profesionalizeze structurile, iar in acest scop va pregati in perioada urmatoare circa 400 de noi lideri sindicali.

Pana in luna iunie, conducerea Sanitas va organiza o caravana in toate cele opt regiuni ale tarii, in cadrul carora se va intalni cu membrii sindicali pentru a discuta despre problemele din sistem, urmand ca pe baza acestora sa redacteze un raport care va fi inaintat guvernantilor, noteaza romaniatv.net.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger