AcasăNewsSangele crestinilor ucisi in Siria se vinde cu 100.000 de dolari sticluta

Sangele crestinilor ucisi in Siria se vinde cu 100.000 de dolari sticluta

Sora Hatune nu e de parere ca trebuie intors si celalalt obraz

O calugarita de origine turca, Hatune Dogan, sustine ca sangele crestinilor ucisi pentru credinta lor in Siria este vandut cu 100.000 de dolari sticluta in Arabia Saudita.

Hatune a facut aceasta afirmatie la Viena, in cadrul unei conferinte dedicate Zilei Drepturilor Omului, unde a prezentat atrocitatile luptatorilor fundamentalisti asupra crestinilor din Siria.

Sora Hatune nu e de parere ca trebuie intors si celalalt obraz

„Sora Hatune”, cunoscuta pentru intoleranta  religioasa

„Vanzarea de sange de la crestinii ucisi a devenit o mare afacere. Pentru o sticluta de sange, fanaticii din Arabia Saudita platesc 100.000 de dolari”, a spus Hatune Dogan. Sursa acestei informatii ar fi un barbat care, dupa ce a fost „unul dintre acei asasini”, „s-a convertit la crestinism”. „Ei considera, conform credintei islamice, ca atunci cand isi spala mainile cu sangele victimei, participa la o jertfa pentru Allah”, a sustinut calugarita.  „Sora Hatune” este  cunoscuta pentru intoleranta fata de alte culte religioase.  Ea a denuntat, la Viena, peste o suta de cazuri de viol, asasinate, torturi si mutilari petrecute in Siria, numai in randul crestinilor, fara a lua in seama miile de cazuri in care victime au fost musulmanii. Victime ale trupelor lui Bashar, ori ale extremistilor Daash (SIIL), impotriva caruia lupta acum Armata Siriana Libera.

Planul ruso-iranian pentru Assad

Ieri, au sosit la Moscova, cu acelasi avion, de la Damasc, ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, si omologul sau sirian, Walid Moallem. Cei doi urmeaza sa supuna avizarii lui Putin „viziunea iraniana” a solutionarii razboiului din Siria, pentru a fi pusa in discutie la conferinta Geneva II, ce debuteaza la 22 ianuarie. Planul prevede o incetare a focului intre trupele lui Bashar si ale frontului revolutionar pentru vreo doua luni,  timp in care, eventual, sa colaboreze  impotriva fundamentalistilor Daash. Dupa care sa intervina „solutia politica in mai multe etape”!

author avatar
Adina Mutar
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger