AcasăNewsSanctiuni la centrul din Capitala in care un copil a fost tinut...

Sanctiuni la centrul din Capitala in care un copil a fost tinut legat de o usa

La doua zile dupa ce cazul socant al unui micut aflat intr-un centru social- care a fost surprins in timp ce fusese lasat sa stea legat de cadrul unei usi – a ajuns in presa, au fost anuntate masurile luarte in cazul celor considerati responsabili pentru aceasta situatie infioratoare.

Incidentul raportat a avut loc in cadrul Complexului de Servicii Sociale „Istru” – Case de tip familial, aflat in structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sector 6.Atat directorul centrului , cat si mai multi angajati ai institutiei in cauza au raspuns cu functiile pentru situatia pentru care greu se gasesc explicatii.

Mai clar fie spus, seful centrului a fost demis, iar trei dintre subalternii sai si un asistent medical angajat in cadrul centurlui respectiv au fost destituiti. Masura a fost anuntata, miercuri, de catre reprezentantii Primariei sectorului 6, prin intermediul unui comunicat, la finele anchetei demarate in acest caz.

Mai mult, edilul care se afla in fruntea sectorului respectiv, Rares Manescu, „a cerut DGASPC emiterea unei dispozitii prin care s-au constituit deja comisii de monitorizare si verificare a tuturor centrelor din cadrul Directiei”, respectiv sa faca saptamanal vizite – neanuntate- in centre, urmand sa raporteze de indata eventualele nereguli.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger