AcasăNewsSancțiune record. Un tânăr șofer din Bacău s-a ales cu permisul suspendat...

Sancțiune record. Un tânăr șofer din Bacău s-a ales cu permisul suspendat pentru 780 zile + amendă

politist

Un tânăr de 19 ani din județul Bacău a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, și a primit o sancțiune drastică – amendă și suspendarea permisului de conducere pentru 780 zile – pentru mai multe abateri trecute în dreptul numelui său.

E vorba despre un tânăr din localitatea băcăuană Răcăciuni, intrat în vizorul poliției încă de la finalul lunii februarie. Detalii despre acest caz au fost anunțate marți, 7 martie, din direcția IPJ Bacău.

IPJ: La vederea polițiștilor, conducătorul auto a accelerat

Cercetările au fost începute după ce, în 26 februarie, polițiștii i-au făcut semn unui autoturism să oprească, dar șoferul nu doar că nu ar fi făcut acest lucru, dar ar fi accelerat. „La data de 26 februarie a.c, în jurul orei 12:57, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au efectuat semnal regulamentar de oprire, a unui autoturism ce se deplasa în interiorul localităţii Răcăciuni, pe sensul Adjud-Bacău.

La vederea polițiștilor, conducătorul auto a accelerat, a efectuat manevre de viraj stânga-dreapta, a circulat pe sesul opus de deplasare, astfel punând în pericol real siguranţa participanţilor la trafic”, se menționează în comunicatul IPJ Bacău.

S-au făcut cercetări și așa s-a stabilit că la volanul mașinii se aflase un tânăr de 19 ani, din Răcăciuni. Ulterior, s-a încercat depistarea acestuia. Ce au mai stabilit oamenii legii care au anchetat acest caz? Faptul că autoturismul avea înmatricularea suspendată, dar avea plăcuțe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul – reiese din comunicat. Și nu au fost singurele constatări făcute de polițiști în acest caz.

Ce au mai stabilit oamenii legii

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 de ani, din comuna Răcăciuni, fapt pentru care s-au desfășurat activități în vederea depistării acestuia.

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul avea înmatricularea suspendată, însă avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul, cu valabilitate până la 02 aprilie 2020.

Din verificări s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 16 februarie a.c.”, se precizează în comunicatul IPJ Bacău.

S-a ales cu o amendă de 21.605 lei și cu permisul suspendat pentru 780 zile

Conform sursei citate, tânărul a fost reținut, dar și amendat cu 21.605 lei. În plus, a fost lăsat fără dreptul de a conduce pentru 780 zile, cât timp are permisul suspendat. „La data de 06 martie a.c., a fost depistat, iar față de tânărul s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore.

De asemenea, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 21.605 lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 780 zile pentru încălcarea normelor rutiere”, potrivit IPj Bacău.

author avatar
Andrei Coman
558 afisari

2 COMENTARII

  1. „dar avea plăcuțe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul ”
    Asta deja este crima impotriva umanitatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger