AcasăNewsSamsung ia foc, la propriu!

Samsung ia foc, la propriu!

O fabrica din China a producatorului sud coreean a luat foc, provocat chiar de bateriile destinate telefoanelor, desi firma si-a asigurat clientii, ca, dupa scandalul cu smarthphone-ul Note 7, nu mai exista un risc de incediu al acumulatoarelor pe baza de litiu. Locuitorii orasului Tianjin au alarmat pompierii, dupa ce au vazut nori de fum negru, care au inconjurat cladirea Samsung SDI.

Chiar daca purtatorul de cuvant Samsung, Yong-Shin Doo,  a comunicat ca a fost vorba doar de un incendiu “minor”, care a afectat doar un depozit de stocare a deseurilor, autoritatile din Tianjin au precizat ca pentru stingerea focului au intervenit peste 100 de pompieri si 19 autospeciale, anunta Reuters.

Ironia sortii, fabrica Samsung SDI Co furniza baterii pentru modelul Note 7, retrase de pe piata, pentru defectiuni care duceau la un risc de explozie. Ulterior, Samsung a angajat un alt producator de acumulatoare din China, Amperes Technologies, dar fara nici un rezultat: bateriile continuau sa se aprinda. Fiasco-ul modelului Note 7 a provocat pierderi de peste 13 miliarde de dolari. Samsung a anuntat ca a investit 129 de milioane de dolari pentru un progam de securizare al noilor modele de smarthphone-uri.

author avatar
Bogdan Borcea
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger