AcasăNewsSamsung dezvăluie „o nouă formă de viaţă”

Samsung dezvăluie „o nouă formă de viaţă”

Gigantul sud-coreean a prezentat în Las Vegas la deschiderea celui  mai mare salon anual din sectorul electronicii, Consumer Electronics Show (CES), un avatar uman, ultra-realist, inteligent şi emoţional. Pare o tehnică SF, dar sunt imagini fotorealiste generate de computer, animate cu tehnologii de inteligență artificială pentru a genera comportamente “mai reale” decât viața.

“Aceste avatare, numite Neoni,  sunt ființe virtuale create pe computer care au capacitatea de a arăta emoții și inteligență. Nu sunt roboţi, androizi sau copii ale oamenilor. Nu au interfeţe, fac conversaţii şi socializează precum oamenii adevăraţi. Neonul este o nouă formă de viaţă”, spune Pranav Mistry, șeful acestui ambiţios program realizat de StarLab, filiala californiană a Samsung. Interacţiunile cu avatarii vor avea loc, fără îndoială, prin ecrane, realitate augmentată (imagini proiectate) sau realitate virtuală (seturi cu cască immersive), dar comunicatul de presă criptic oferă câteva detalii concrete despre acești „oameni artificiali”.

Fiecare humanoid virtual va fi animat în timp real de o platformă tehnologică, „Core R3”, care utilizează în mod special rețelele neuronale artificiale. Platformele asimilează aspectul oamenilor, modurile lor de a se comporta și de a interacționa, și apoi de a genera avatare a căror personalitate va evolua pe măsură ce interacțiunile vor apărea. Core R3 poate acum să creeze în mod independent noi expresii, noi mișcări și dialoguri (chiar și în hindi), complet diferite de datele înregistrate inițial”, a precizat Pranav Mistry. În viitor, “neonii” ar putea servi ca “purtători de cuvânt, consilieri, prezentatori de programe sau, pur şi simplu, tovarăşi şi prieteni”. „Dacă ceea ce spun ei este adevărat și au reușit să creeze oameni / avatari care să poată exprima emoții, asta ar pune Samsung în fruntea numeroaselor companii care efectuează acest tip de cercetare”, a comentat analistul IT Jack Gold.

author avatar
Bogdan Borcea
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger