AcasăNewsSamsung a lansat smartphone-ul Galaxy S III. Vezi datele tehnice!

Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S III. Vezi datele tehnice!

Samsung a prezentat la Londra Galaxy S III, o versiune mai mare si mai puternica a celui mai important model al grupului sud-coreean, prin care vizeaza sustinerea cresterii pe piata smartphone-urilor si tinteste castigarea de cota de piata de la Apple.

Galaxy S III dispune de tehnologie de recunoastere faciala si un procesor mai puternic, care permite utilizatorilor sa urmareasca inregistrari video in timp ce scriu mesaje sau trimit un email, potrivit Wall Street Journal. Samsung spera ca noul model va reduce cota de piata a rivalului Apple inaintea lansarii urmatorului model iPhone in acest an. „S III este o evolutie, dar nu o revolutie. Este o imbunatatire, dar nu schimba regulile jocului si nici nu doboara iPhone. Strategia Samsung este de a oferi tehnologie buna la un pret mai ieftin si va pune putin pe ganduri Apple. Va exercita presiune asupra Apple pentru a dezvolta un iPhone 5 mult imbunatatit”, a afirmat directorul general al companiei de analiza Strategy Analytics, Neil Mawston.

Noul model vine in contextul asteptarilor pentru intensificarea concurentei pentru Samsung pe piata smartphone-urilor, nu doar din partea Apple, ci si a producatorilor chinezi precum Huawei Technologies si ZTE, care produc modele mai ieftine. Samsung vrea sa vanda peste 200 de milioane de smartphone-uri in acest an si sa controleze o cota de 23-24% pe piata mondiala a smartphone-urilor. Fata de anul trecut, productia ar creste cu peste 20%.

Presedintele diviziei pentru dispozitive mobile a Samsung, J.K. Shin, a refuzat sa estimeze vanzari pentru noul model Galaxy sau sa comenteze asupra pretului. Oficialul a afirmat doar ca va fi mai scump ca predecesorul Galaxy S II, care se vinde in SUA fara abonament la circa 500 de dolari.

Noul telefon va ajunge in magazinele din Europa la sfarsitul lunii, iar in SUA in vara. Galaxy S III functioneaza pe platforma Android a Google si este echipat cu un chip mai rapid, un procesor quad-core dezvoltat de Samsung pentru a face fata iPhone. Smartphone-ul are si capacitati de recunoastere faciala si vocala. Samsung afirma ca telefonul poate detecta miscari ale ochiului si poate stopa oprirea automata daca utilizatorul priveste la ecranul de 4,8 inch.

Versiunea anterioara din seria Galaxy S avea un ecran de 4,3 inch, in timp ce iPhone 4S are un ecran de 3,5 inch. Camera principala a Galaxy S III are o rezolutie de opt megapixeli, la fel ca precedentul model si comprabila cu cea a iPhone. Noua versiune va functiona in retelele wireless 3G, dar modele pentru retelele 4G vor fi disponibile in vara, a spus Shin.

author avatar
Ciprian Purice
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger