AcasăNewsSalvatorii au ajuns la oamenii blocaţi într-o remorcă, din cauza viiturilor, pe...

Salvatorii au ajuns la oamenii blocaţi într-o remorcă, din cauza viiturilor, pe Nereju! Şoc! Ce au văzut acolo?

viituraSalvatorii au ajuns la oamenii blocaţi într-o remorcă, din cauza viiturilor pe Nereju! Şoc! Ce au văzut acolo?

Viiturile şi ploile puternice au făcut ravagii şi la Nereju, în judeţul Vranea. 12 muncitori care efectuau lucrări într-o zonă forestieră au fost surprinși de viitura care a lovit întreaga zonă, vineri seara. Oamenii s-au refugiat într-un vagon remorcă și au cerut ajutor la 112.

Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ale ISU. Acțiunile de salvare au fost reluate în această dimineață, de la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale, a transmis ISU Vrancea.

Un salvamontist a ajuns la sinistraţi

Cinci dintre cei 12 muncitori blocaţi într-un vagon remorcă la Nereju au fost salvaţi, iar operaţiunea continuă.

Salvatorii au reuşit realizarea unui sistem provizoriu de tip tiroliană cu ajutorul căruia sunt salvaţi muncitorii. Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani. Operaţiunea de salcare a rămas în desfăţurare.

Având în vedere situaţia de la nivelul localităţii Nereju unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forţele de intervenţie, cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în prezent se acţionează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului şef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofiţeri şi subofiţeri), 11 salvamontişti ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din judeţele Vrancea, Bacău şi Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea şi SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonaţi de primarul comunei Nereju”, a transmis ISU Vrancea.

Arafat spune că accesul e foarte greu

Raed Arafat a comentat gradul ridicat de dificultate al intervenţiei. „S-a mărit distanța între salvatori și muncitori. Accesul este foarte greu, nu putem trimite utilaje.

Pe cale aeriană nu putem să-i scoatem, este o zonă montană și elicopterele nu pot intra acolo”, a spus Arafat.

Premierul Florin Cîțu a susținut o videoconferință cu prefecții, organizată în contextul inundațiilor din ultimele ore, în care a declarat că toată lumea trebuie să fie precaută, iar autoritățile trebuie să fie pregătite să intervină.

 

author avatar
Andrei Ștefan
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger