AcasăNewsSalvamontistii din Busteni au pornit in ajutorul a cinci oameni surprinsi de...

Salvamontistii din Busteni au pornit in ajutorul a cinci oameni surprinsi de viscol

Informatiile care anuntau o schimbare a vremii –  vant puternic si ninsori zonele montane – par sa nu fi ajuns la urechile a cinci turisti care s-au aventurat pe munte si, realizand ca nu se mai descurca fara ajutor, au cerut sprijinul salvatorilor montani.

Drept urmare, salvamontistii din Busteni au pornit intr-o actiune „pentru salvarea a cinci persoane surprinse de viscol in platoul Bucegilor care nu se mai pot orienta si afectate si de temperaturile scazute”, din cate au anuntat, miercuri dupa-amiaza, reprezentantii Salvamont Romania via Facebook.

ANM a transmis inca de marti o avertizare COD GALBEN pentru zonele montane, valabila in intervalul 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22, prin care se anunta, intre altele, ca „la munte, indeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita”.

sursa foto: Facebook/Salvamont Romania

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger