AcasăNewsSalvamont CLUJ, despre accidentul aviatic din Muntii Apuseni: Am urmat strict indicatiile...

Salvamont CLUJ, despre accidentul aviatic din Muntii Apuseni: Am urmat strict indicatiile care ni s-au dat

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Seful serviciului Salvamont Cluj a oferit, miercuri, o serie de detalii despre operatiunea de salvare organizata dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Gheorghe Fratila sustine ca echipa de la Salvamont Cluj a urmat indicatiile primite de la ISU Cluj, dar si de la ISU Alba.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

„Actiunea la care am fost solicitati prin intermediul numarului 0-Salvamont ne-a pus in stare de alerta. Automat am trimis oamenii pe care ii aveam in zona, la Baza de salvare Fantanele, plus voluntari ai nostri care locuiesc in zona. Intre timp am format din Cluj o echipa, in total am fost 16 oameni”, a precizat Fratila, adaugand ca membrii grupului de ajutor aveau echipament adaptat situatiei.

Fratila a continuat, spunand ca oamenii din echipa de la Slavamont Cluj au urmat indicatiile primite, incercand, astfel, sa ajunga la victime si sa le poata fi de ajutor. „Cand am ajuns ne-am pus la dispozitia salvatorilor si mai departe am urmat strict indicatiile care ni s-au dat. (…) Am ajuns acolo, unde ne-am pus la dispozitia centrului de salvare, coordonat de catre ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta-n.r) Alba. Din punctul nostru de vedere actiunea s-a terminat la 5 dimineata, cand am ajuns acasa”, a precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, seful serviciului Salvamont Cluj.

Citeste si:

Va amintim ca un avion care transporta un echipaj medical, format din doctori de la trei spitale bucurestene – Fundeni, Elias si „Sfanta Maria” – un medic din Oradea, dar si o tanara studenta la medicina, din Bucuresti, impreuna cu pilotul Adrian Iovan si un tanar copilot, a aterizat fortat intr-o zona montana de la limita judetelor Cluj si Alba. Accidentul a avut loc luni, in jurul orei 16, dar salvatorii – echipe de jandarmi, salvamontisti, dar si localnici si padurari – au ajuns la victime abia dupa aproape cinci ore. Din nefericire, pilotul Adrian Iovan, cat si tanara studenta, Aurelia Ion, au murit, din cauza ranilor, dar si a frigului, dupa cum s-au pronuntat legistii.

Citeste si:

468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger