AcasăNewsSalariile personalului nedidactic cresc din august

Salariile personalului nedidactic cresc din august

Vesti bune pentru o anumita categorie de salariati din Educatie. Veniturile de baza ale personalului nedidactic din invatamantul preuniversitar de stat, precum si ale celui din invatamantul superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se maresc incepand din august.

Mai precis, din prima zi a celei de-a opta luni a anului, salariile de baza ale acestor categorii de salariati incadrati la personal nedidactic vor fi marite, urmand ca aceasta crestere sa fie destul de insemnata – o majorare de 12% fata de luna iulie a anului in curs. Vestea va aduce un plus la categoria venituri salariale, dupa cum rezulta din cifrele fiind anuntate de catre reprezentantii Executivului, in cazul a 53.848 de angajati din invatamantul preuniversitar de stat si 7.468 de salariati din invatamantul universitar.

Masura, adoptata, marti, de Guvern, printr-o Ordonanta de Urgenta, nu e singulara. Executivul a anuntat ca actul normativ prevede si o marire, tot cu 12 %, a cuantumului „cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de baza, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii”.

author avatar
Cristina Stefan
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger