AcasăNewsSalarii mai mici pentru inspectorii Antifrauda

Salarii mai mici pentru inspectorii Antifrauda

Veste cat se poate de proasta pentru inspectorii Antifrauda. La urechile presei a ajuns informatia ca seful ANAF a decis taierea drastica a unui spor primit de catre cei dintai. Ceea ce inseamna ca salariile lor ar urma sa scada semnificativ.

UPDATE: Din directia ANAF-ului au fost facute urmatoarele precizari pe acest subiect: „In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016. In ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea mentinerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%. Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune”.

––––-

Chiar in ziua in care se stia ca la ANAF urma sa aiba loc intrevederea de lucru pe care seful Fiscului a convocat-o, inca de la finele saptamanii trecute, dupa discutiile cu Grindeanu, „in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului”, aflam ca Bogdan Nicolae-Stan a semnat un ordin emis pe 1 martie, prin care s-a decis incetarea platii sporului de risc si suprasolicitare psihica, care reprezenta 25% din salariul brut. Si tot de la acea data, sporul in cauza va fi redus la 5 doar procente.

Vinerea trecuta, Stan a fost la Guvern, iar premierul i-a transmis ca vrea sa vada crescut „gradul de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF” si i-a dat termen sa vina cu solutii pe termen scurt. Cele mai recente date facute publice din directia Fiscului indica faptul ca  totalul veniturilor bugetare colectate de ANAF, cumulat in primele doua luni ale anului curent, a insumat 31.991,1 miliarde lei, in scadere cu 0,9% fata de perioada similara a anului precedent.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger