AcasăNewsSalarii mai mari pentru profesori, de la 1 ianuarie? Ce spune ministrul...

Salarii mai mari pentru profesori, de la 1 ianuarie? Ce spune ministrul Educației – VIDEO

Vor avea parte profesorii de măriri salariale de la începutul anului viitor? E, cu siguranță, o întrebare al cărei răspuns e de real interes pentru cadrele didactice din România.

La finalul ședinței de guvern de vineri, 28 octombrie, Ligia Deca, ministrul Educației, a ieșit la declarații în fața presei, de la Palatul Victoria.

În primă fază, șefa de la Ministerul Educației a fost întrebată la ce să se aștepte profesorii, cu alte cuvinte dacă vor fi majorări salariale din septembrie anul viitor, din noul an școlar. „Profesorii trebuie să se aștepte, cu siguranță, la modificări pe o serie de paliere. Vom agrea împreună cu Ministerul Finanțelor și, evident, împreună cu întregul Guvern, care va fi momentul de intrare în vigoare a majorărilor salariale. Nu am ajuns încă la acel subiect”, a spus Ligia Deca.

Discuții cu sindicatele. Deca: „Este încă în discuție procentul”

Ulterior, presa a vrut să afle de la ministrul Educației un răspuns despre o eventuală mărire a salariilor profesorilor, de la începutul anului viitor, mai precis de la 1 ianuarie.

Iată, mai exact, ce precizări a făcut ministrul Deca pe acest subiect:

„Reporter: De la 1 ianuarie am putea să vedem iar salarii majorate pentru profesori în baza legii salarizării bugetare, să se mai dea o diferență, un procent?

Ligia Deca: Din discuțiile pe care le-am avut deja cu organizațiile sindicale, da, este în discuție o astfel de creștere, așa cum a existat în fiecare an, pe niște tranșe agreate, în funcție de, știu eu, legile pe care le avem în vigoare și în funcție de anvelopa bugetară disponibilă.

Reporter: 4,5 s-a dat anul trecut. Atât se va da și din 2023?

Ligia Deca: Este încă în discuție procentul.”

Programul „Masă caldă” în școli, extins

Pe de altă parte, ministrul Deca a anunțat, tot în cadrul declarațiilor făcute la finalul ședinței de vineri a Executivului Ciucă, faptul că va crește numărul unităților de învățământ preuniversitar care vor beneficia de programul „Masă caldă”.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului școlar, prin adoptarea Ordonanței de Urgență pentru creșterea numărului de unități de învățământ preuniversitar, dar și, evident, a numărului de elevi care vor beneficia de programul „Masă caldă”. Astfel, a crescut numărul de unități de învățământ preuniversitar care beneficiază de program, de la 350 la 450. Automat, crește cu 38.000 numărul de elevi care vor beneficia zilnic de masă caldă”, a declarat Deca.

Ministrul Educației a mai punctat că „pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarilor și elevilor din cele 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat li se acordă zilnic, cu titlu gratuit, acest suport alimentar, constând fie într-o masă caldă, fie într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valuri zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA”.

author avatar
Andrei Coman
510 afisari

20 COMENTARII

  1. Iar ei ne vor „răsplăti” crescând procentul analfabeților funcțional la minim 50%? Posibil.

        • Tot prost ai rămas. Abuzat de mic in familie, lenes cu scoala putina, ai devenit un gunoi bețiv, macinat de frustrari.

          • Vierme, ăștia ca tine trebuie adunați pe stadioane și lapidați. Sau injectați cu dozele lui faițăr. Dar pînă își vor face efectul, trebuie să vă punem la spart bulgări de sare și tăiat de stuf în deltă.

      • @Delia 2022-10-28 17:21 17:21:15
        SAU S-ONDOI FARA S-ONMOI….ATI VAZUT…CUM AJUNGETZI SA „CANTATZI” LA FLAUT CU GUSA SI OBOI CU CONTRAGREUTAZI PE AICI…
        „INVATAMANTUL ROMANESC” NU MAI EXISTA DIN 1990…A MAI MERS DIN INERTZIE NISTE ANI…
        PRIMUL „MINISTRU AL INVATAMANTULUI”…SORA…A „PROCLAMAT” „8 CLASE” IN 1990…RESTUL E POVESTE…FACULTATZI PARTICULARE…DIPLOME CUMPARATE…BACALAUREAT SI DOCTORATE…
        DACA E SA FIU CINIC…LA 14 MILIOANE CATI MAI SUNT PE AICI…MAI MULT DE 1 MILION CU FACULTATE NU SE JUSTIFICA…5-7% ERAU SI INAINTE DE 1989…SI LICEU INCLUSIV…DE CE SA FACI LICEU TEORETIC DACA NU CONTINUI CU STUDII SUPERIOARE…SCOLI PROFESIONALE…TEHNICE…LICEE INDUSTRIALE…DE MESERII…MAI SUNT…CA TOT NU MAI MUNCESTE NIMENI PRIN ROMANIA…
        AM MAI MULT DE 21 ANI DE „SCOALA”…LA STAT…PRIVATIZAT TOT INVATAMANTUL…SI DE ASEMENEA TOT CE INSEAMNA SANATATE…
        @revolutionarul 2022-10-29 7:48 7:48:28
        BA…N-AM COPII…ASA CA SUNT BINECUVANTAT

    • Bă, tu ești normal? Ai muncit vreodată? Dacă da, ce pățeai când jumătate din ce făceai era rebut???
      Când dai bani în plus nu vrei și rezultate? Sau asta e valabil numai în mediul privat? La haitele bugetare nu contează rebutul, contează doar salariile din ce în ce mai mari.

      • Persisti in prostie. Nu degeaba esti Gh. Abuzat de mic in familie, lenes cu scoala putina, ai devenit un gunoi bețiv, macinat de frustrari.
        E prea greu sa înțelegi conditiile din „scoala” de astăzi. Tu însuți esti un REBUT.

        • Vierme, după cum scrii nu ai mai multe clase ca trenul. Eu la alde ăștia ca tine mă refeream când scriam de rebuturile date de „școala” mioritică.

  2. Futu-ti mortii matii de sluga ,cenzurezi adevarul?Ce or sa ajunga copiii tai ,ba degeneratule?

    • revoluționarul p.ulii. marș la scoala retardatule. ai avea șanse sa devii măcar o maimuță educata.

  3. La cum scrii se vede si la tine cat esti educat.Mare dreptate are Barbu, astia ca tine sunteti mizeria lumii.

  4. N-ati discutat in cualitie ,nu stiti cand si daca vor fi mariri salariale in invatamant dar iesi ca proasta si mananci c..t cu tiriplicul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger