AcasăNewsSalarii mai generoase pentru bugetari. Ce categorii se bucură de majorări de...

Salarii mai generoase pentru bugetari. Ce categorii se bucură de majorări de până la 2.000 lei

bani

CCR dă undă verde majorării indemnizaţiilor primarilor şi preşedinţilor de CJ, cu până la 2.000 de lei.

Curtea Constituțională a respins, marţi, cu unanimitate de voturi, sesizarea USR şi Forţa Dreptei privind legea care majorează salariile aleşilor locali, depusă în octombrie anul trecut.

Primarii și președinții CJ primesc lefuri mai mari

Conform plângerii înaintate Curții Constituționale a României, problema cu acea lege este că nu indica surse de finanțare pentru majorări. Mai mult decât atât, se atrăgea atenția asupra încălcării prevederilor constituţionale referitoare la desfăşurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, în condiţiile în care actul normativ a fost adoptat cu două zile înainte să expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor.

Ca o notă de subsol, amendamentele contestate au venit din partea a doi senatori UDMR. Tot atunci, în aceeași zi, Curtea Constituțională a admis o sesizare din partea USR prin care s-a împiedicat majorarea salariilor din sistemul public prin Parlament. Cu alte cuvinte, salariile demnitarilor au rămas la nivelul din 2019, în timp ce UDMR și-a dorit indexarea lor cu salariilor minim din 2021, care era de 2300 de lei, o creștere de 220 de lei față de referința stabilită cu doi ani înainte.

Pe 27 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, eliminând din forma de la Senat majorarea pentru ceilalţi demnitari.

author avatar
Andreea Vlad
718 afisari

5 COMENTARII

  1. BUGETARII DIN ADMINISTRATIE SUNT NISTE CAPUSE ,INTELEG SA CREASCA SALARIILE LA PROFESORI PE CRITERII DE PERFORMANTA !.
    CAT TIMP CRIMINALITATEA A CRESCUT SUB TOATE FORMELE ,ESTE O PROSTIE SA CRESTI SALARIILE LA POLITISTI JANDARMI SERVICII !.
    CAT TIMP PROCURORILOR LI SE RESPING DOSARELE PE BANDA RULANTA SI TERGIVERSEAZA DOSARELE ,TREBUIE SA FIE RETROGRADATI !.
    JUDECATORII CARE AU DAT HOTARARI CU DEDICATIE SI SE DOVEDESC CORUPTI TREBUIE DESTITUITI !.
    FARA MASURI DRACONICE IN ROMANIA NU SE REINSTAUREAZA ORDINEA SI LEGEA>

    • Criminalitatea și ( mai ales ) scrisul cu majuscule cresc și proliferează tocmai din cauză că profesorii nu-și însușesc rolul pe care-l au într-o societate responsabilă și nu profesează la nivelul salariilor mari pe care le primesc.
      Așa că ești în eroare.

  2. Pentru astia nu mai trebuie aprobari, avize de la BM, CE, PLM si ce-o mai fi, bani se gasesc tot timpul, dar pentru pensii niciodata nu sunt bani suficienti. M UE la toti p uliticienii!

  3. Poporul trebuie tinut cu cizma pe gat iar cozile de topor trebuie bine platite.Statul roman s-a transformat intr-o mizerie care pute mai rau decat in vremea ciumei lui Caragea.Despre asta e vorba

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger