AcasăNewsSalarii de bancheri pe spinarea clientilor

Salarii de bancheri pe spinarea clientilor

Clientii care platesc tot felul de comisioane asigura bunastarea multor bancheri

Statistica oficiala consemneaza, ca de obicei, ca salariile din sectorul financiar-bancar sunt cele mai mari din economie. Unele banci isi permit sa plateasca salarii ce depasesc 100 de milioane de lei vechi pe luna.

Clientii care platesc tot felul de comisioane asigura bunastarea multor bancheri

Potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica, salariul mediu net din institutiile financiar-bancare a fost de 3.300 de lei. Aceasta este intr-adevar o medie, atata vreme cat la unele banci veniturile lunare depasesc de aproape patru ori suma amintita. Conform altei statistici, publicate in mass-media, cel mai bine platiti bancheri din Romania sunt cei de la banca portugheza La Caixa. Acestia au un salariu mediu (!!!) de aproape 11.000 de lei. Lunar. Cei de la BCR Banca Pentru locuinte au doar 7.340 de lei/luna, iar angajatii Citibank primesc, in medie, circa 7.100 de lei/luna. In conditii de criza, ne-am putea pune intrebare ”De unde, domnule, asa leafa?”. Explicatia o dau chiar bancile: prin comisioanele si dobanzile aplicate.

Comisioanele sa traiasca!

Daca ne uitam pe oferta La Caixa, remarcam o avalansa de comisioane care insotesc creditele acordate de aceasta banca: administrare cont – 10 lei/luna, analiza dosar – 200 lei/luna, rambursare anticipata – 200 lei/luna, modificare conditii – 100 lei/luna etc. La Citibank nu sunt comisioane atat de multe,  dar banca percepe una dintre cele mai mari dobanzi anuale efective de pe piata: 21%. BCR cere comisioane modice, de numai 0,25% pe luna, dar acestea, aplicate la soldul creditului, pot insemna mult pe parcursul unui an.

author avatar
Arpad Dobre
680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger