AcasăNewsSalah Abdeslam, un prizonier model si un baiat bun

Salah Abdeslam, un prizonier model si un baiat bun

Salah Abdeslam se afla inchis 23 de ore din 24

Potrivit unui supraveghetor din penitenciarul unde este inchis suspectul-cheie din atentatele din Paris, Abdeslam este un detinut-model. Ziarul flamand Het Niuwsblad a publicat ieri informatii cu privire la detentia acestuia, inclusiv o fotografie din inchisoarea din Bruges, unde se afla Salah.

Salah Abdeslam se afla inchis 23 de ore din 24

Belgianul de 26 de ani apare cu barba in respectiva fotografie si ”are cearcane si un aer obosit”, scrie Het Niuwsblad. ”Este un baiat bun. Un exemplu pentru multi alti detinuti in privinta comportamentului”, declara un supraveghetor, care adauga ca niciun comentariu negativ nu a fost facut cu privire la Abdeslam care, de altfel, are si ”o buna pofta de mancare”. ”Din cauza regimului sau carceral strict, in sectiunea de inalta securitate, un temnicer ii verifica celula de opt ori pe ora, este destul de epuizant”, a marturisit o sursa din inchisoare cotidianului din Anvers, noteaza Huffingtonpost. Yazid Abdeslam, fratele mai mare al lui Salah, a declarat, luni, la Europe 1 ca Salah are un televizor in celula dar se uita la programe din ce in ce mai putin pentru ca ” a inceput sa-si dea seama de faptele sale”.

Cum a scapat fotografia pentru presa?

Salah este detinut intr-o inchisoare din Bruges (Belgia), singura care dispune de o aripa de maxima securitate. Construita in 2008, aceasta aripa se afla in subsolul cladirii. Pentru a acea acces, trebuie trecute 12 usi blindate. Aceasta sectiune de izolatie numara 11 celule, rezervate celor mai periculosi detinuti. Salah Abdeslam este plasat in celula numarul 32, vecin cu Mehdi Nemmouche, suspect in asasinatele de la Muzeul evreiesc din Bruxelles. Celula are patru metri lungime si doi latime si nu are nici o fereastra, doar un luminator. Abdeslam este supravegheat sever. La fiecare 30 de minute, celula este vizitata. Salah este inchis 23 de ore din 24. Izolarea acestuia este totala si, totusi, o fotografie a acestuia din inchisoare a aparut , ieri, in presa. O scapare care pune probleme. Administratia penitenciarului, care a refuzat sa comenteze, a lansat o ancheta interna pentru a afla cine a facut aceasta fotografie si cum.

Numarul suspectilor teroristi ii ingrijoreaza pe gardienii belgieni

Gardienii inchisorii din Forest si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cresterea numarului de suspecti teroristi detinuti in aceasta inchisoare, informeaza Belga. Autoritatile au subliniat ca penitenciarul din Forest nu este ”suficient de adaptat” in fata numarului presupusilor detinuti aflati aici. ”Nu exista infrastructura necesara”, a declarat Mohamed Bercha, delegat al Confederatiei sidicatelor serviciilor publice, adaugand ca ”niciun preaviz de greva al angajatilor penitenciarului nu a fost depus, dar vom alerta administratia penitenciarului cu privire la aceasta situatie”. ”Nu exista celule specializate. Fiecare deplasare a unui suspect de terorism blocheaza inchisoarea. Doi sau trei ar fi usor de gestionat, dar in cazul unui numar mare nu avem nici cellule, nici personalul necesar, intr-o inchisoare deja suprapopulata”, a adaugat acesta. Inchisoarea din Forest ii gazduieste, printre altii, pe Mohammed Abrini (arestat pe 8 aprilie la Anderlecht), care a fost filmat cu doua zile inainte de atentatele din Paris in compania lui Salah Abdeslam.

Atentatele din Paris: trei persoane arestate la Bruxelles

In cadrul anchetei cu privire la antentatele din 13 noiembrie 2015 din capitala Frantei, trei persoane au fost retinute, ieri, in cartierul Uccle, si duse la audieri, a informat Parchetul federal belgian. Cei trei au fost capturati ca urmare a unei perchezitii in strada Stalle, insa Parchetul nu a oferit alte amanunte. Opt agenti inarmati i-au surprins pe cei trei, care se aflau intr-o masina. Atentatele din Paris, revendicate de gruparea terorista Statul Islamic, s-au soldat cu 130 de morti.

author avatar
National
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger