Angajaţii şi patronul de la Ferma Dacilor insistă să susţină că incendiul a fost premeditat. Cornel Dinicu cere strămutarea dosarului la o altă instanţă.
Se teme de o eventuală muşamalizare şi spune că nu este luată în serios ipoteza unei mâini criminale.
Un angajat alimentează scenariul premeditării
Un angajat al Fermei Dacilor a vorbit despre ce s-a întâmplat la pensiune în ziua în care a izbucnit incendiul.
„Era disperat. Încerca să stingă focul cu un furtun. Fiul cel mare a luat masca de gaze. A încercat și alături de pompieri. Eu l-am văzut lângă pompieri, până când l-au luat și i-au zis: Pprește-te, că nu mai ai ce sa faci.
Toată instalația fermei a fost făcută de niște electricieni profesioniști. Incendiul a pornit pe o suprafață destul de mare, nu cu un focar și apoi s-a extins.
Nu am niciun dubiu că s-a folosit o substanță inflamabilă. A fost o substanță inflamabilă puternică. Ardea piatra. Credința mea e că cu necazul ăsta s-a încercat atragerea cuiva într-un scandal. Unei persoane care lucrează în armată”, a spus Iulian, conform Antena 3.
ISU şi ANPC îşi unesc forţele
ISU şi ANPC vor coopera în vederea verificării siguranţei la incendiu în toate locaţiile pe care comisarii de la Protecţia Consumatorilor le verifică în activitatea zilnică.
În acest sens, conducerea celor două instituţii a decis crearea unui flux informaţional, iar ANPC a solicitat un ghid cu criteriile care impun obligaţia obţinerii avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu.
Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că, după incendiul de la Ferma Dacilor, a întrebat în ţară dacă vreodată comisarii au cerut documente referitoare la siguranţa cetăţenilor, afând că nu.
Între ANPC şi IGSU se va semna şi un protocol care să stabilească detaliile cooperării. Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor, produs în a doua zi de Crăciun, a dus la decesul a opt persoane.