AcasăNewsSablé de capsuni la Buckingham, proteste anti-Trump pe strada

Sablé de capsuni la Buckingham, proteste anti-Trump pe strada

Un pokerist la curtea reginei

Opulenta si gusturi fine la banchetul dat in onoarea lui Donald Trump de suverana britanica, dar show-ul  care a vrut sa transmita  increderea in valorile  si interesele comune ale Londrei si Washingtonului ar putea avea un efect contrar, Trump continua sa fie nepopular in Marea Britanie (desi are nevoie de un succes diplomatic aici), unde au avut manifestatii impotriva presedintelui american.

Un pokerist la curtea reginei

„Regina si intreaga familie regala au fost fantastici”, a scris Trump pe Twitter, vizibil incantat de masa de la Buckingham. Si a avut  si de ce: un banchet regal la care au participat 170 de persoane,  cu patru feluri de mancare, printre care file de halibut pregatit la aburi cu mousse de creson, spata de miel Windsor si sablé de capsuni cu crema de lamaie si verbina, toate asortate (si) cu un spumant englezesc Windsor Great Park din 2014 si un Chateau Lafite Rothschild din 1990. A fost folosit serviciul de masa argintat „Grand Service”, comandat de George al IV-lea pe cand era Print de Wales in 1806, care contine peste 4000 de piese, inclusiv 107 policandre. Fiecare detaliu al mancarii a fost supravegheat strict si aprobat de Regina Elisabeta. Trump, care si-a adus in Marea Britanie intreaga familie, a purtat cravata alba si frac, in timp ce sotia sa, Melania, a optat pentru o rochie Dior Haute Couture din crep de matase crem cu detalii din tul de matase. Dupa ce a stat cu mana la inima la intonarea God Save the Queen, presedintele american a toastat in cinstea reginei, pe care a numit-o “a great, great woman”, si a elogiat  “vitalitatea”  si prietenia dintre SUA si Marea Britanie. “Onorand victoria si mostenirea noastra comuna, afirmam valorile comune care ne vor uni in viitor; libertate, suveranitate, auto-determinare, statul de drept si drepturile ce ne-au fost acordate de Dumnezeu atotputernic”, a mai spus seful statului american.”Indreptandu-ne privirile spre viitor, sunt increzatoare ca valorile si interesele noastre comune vor continua sa ne uneasca”, a declarat regina, inainte de a toasta in cinstea cuplului prezidential. Mai multe personalitati politice, printre care seful opozitiei laburiste Jeremy Corbyn si presedintele Camerei Comunelor John Bercow , au decis sa nu participe la banchet.

 Presedintele american, afaceristul care a adulmecat avantajele post-Brexit

Vizita lui Trump va costa aproape 23 de milioane de dolari, un protocol care nu ii impresioneaza pe britanici –  liderul de la Casa Alba a fost intampinat cu proteste la Londra. Mii oameni au venit in fata palatului Buckingham, pentru a-si exprima nemultumirea fata de prezenta presedintelui american, Women’s March Londra si alte grupari feministe au organizat, in contrapondere, un „banchet al poporului” in Piata Parlamentului, la care oamenii sunt invitati sa se reuneasca si sa „respinga ura si divizarea”. Protestatari au inaltat un balon de sase metri reprezentandu-l pe Trump sub forma de bebelus (acelasi lucru l-au facut si la vizita de anul trecut din Marea Britanie a lui Trump), in timp ce laburistul Corbyn a sustinut ca premierul May „nu ar trebui sa intinda covorul rosu al vizitelor de stat in onoarea unui presedinte care distruge tratate internationale vitale”. Proteste au avut loc si la  intalnirea de la Downing Street intre Trump si premierul britanic, unde May a laudat  „partenerul minunat cu SUA”, o intalnire urmata de un mic dejun la Palatul St James’ din centrul Londrei, la care au participat firme britanice si americane, inclusiv directorii de la banca Barclays si compania farmaceutica GlaxoSmithKline. Trump a scris pe Twitter ca „un mare acord comercial este posibil de indata ce Marea Britanie scapa de lanturi”, neted spus este vorba de beneficiile investitorilor privati americani  dupa iesirea Regatului din UE. O oferta-operatiune economica americana care vine la fix in cazul unui “no deal Brexit” , la care se adauga divizarea clasei politice britanice si rezultatului  recentelor alegeri pentru Parlamentul European, care  au fost castigate de partidul Brexit al lui Nigel Farage.

author avatar
Andrei Coman
287 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu cu curaj si putina imaginatie intorcandu-ne cu o suta de ani inapoi va puteti imagina de ce a aparut bolsevismul timp ce 2 milioane de mujici mureau pe camp pe campul de lupta si alti gospodari mureau de foame, o astfel de stire ai faceau sa viseze la pizza ? cu sunca?si ciuperci?de inebunesti.

  2. Can cand a intrat bolsevicii in tara un mitralior rus a dat buzna pe poarta, i-a pus lui bunicu teava mitralieri in barba si i-a zis sa arate manile. Noroc ca bunicu facuse must si era murdar pe degete ca altfel daca aveai mainile curate te impuscau ca ziceau ca esti burghez. Da dar i-a confiscat vinul. Adica a intrat in crama sub butoi a dat cep si s-a imbatat ca porcul ?. Dimineata a venit alt mitralior si la fel i-a pus mitraliera in barba si a intrebat ceva ala sa traga bunicu zice ca nu intelege si vine un basarabean cu unu cu o sapca aranjata rosie si intreaba ca unde e un soldat rus?Bunicu ingrozit ca isi pierde viata arata spre crama. Cand ajung acolo iar armeaza armele sa-l impuste pe bunicu zicand ca l-a omorat zacea jos inconstient. Bunicu zice la basarabean, ca a spart butoiul sa bea ca e beat, sa nu traga. Atunci cel cu sapca rosie s-a dus a strigat la el a vazut ca rasufla si i-a ordonat probabil drepti sau sa intre in frront. Atunci soldatul s-a speriat s-a ridicat impleticindu-se si a cazut la loc vrand sa se ridice dar soldatul cu sapca rosie a scos un pistol l-a armat cu greutate l-a pus la capul soldatului rus si a tras spre tipatul bunicii… Apoi a tipat ceva au venit alti ostasi l-au luat, bunicul a ridicat mainile a venit rusul a dat mana cu el si l-a salutat au plecat, bunicul ramanand mut si fara vin in an de razboi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger