AcasăNewsSabia suveranilor ameninta capatanile popularilor europeni

Sabia suveranilor ameninta capatanile popularilor europeni

Partidul Popular European a pierdut peste 100 de locuri in PE

Bruxellesul fierbe dupa primele alegeri care dau fiori celor ce se credeau pe veci stapani ai coloniei UE. Popularii si social-democratii au tot facut hocus-pocus cu bugetele Uniunii in ultimii ani, si-au impartit salarii uriase si prime babane, comisioanele au intrat in conturi sub forma unor servicii de lobby, nimeni nu i-a deranjat cu o floare. Pana la scrutinul de duminica, spulberat de urmatoarele rezultate – Franta a cazut in mainile lui Le Pen, Italia consolideaza puterea ultranationalistului Salvini, Anglia insista cu Brexitul (a castigat lejer euroscepticul Nigel Farage). Marti, cand mers la Bruxelles, pentru o reuniune informala a Consiliului Europei, Klaus Iohannis le-a adus, totusi, globalistilor si o veste buna – a reusit, in sfarsit, sa-l execute politic pe Liviu Dragnea, ultimul ghimpe din coasta colonizatorilor Romaniei. Macar cu atat sa se aleaga si Occidentul dupa alegerile astea…

Partidul Popular European a pierdut peste 100 de locuri in PE

Chiar daca a castigat scrutinul din weekend, Partidul Popular European a pierdut peste 100 de locuri in Parlamentul European, ceea ce reprezinta o adevarata unda de soc pentru politica progresista. Ce tabara a atras acele mandate? Fix suveranistii pe care ii creste intr-o manastire din Trisulti americanul Steve Bannon, „abandonat” de CIA pe tarmurile Italiei. Se ingroasa randurile europarlamentarilor scarbiti de dubla masura care a guvernat ani la rand PE, asta da frisoane PPE-ului!

Merkel revendica presedintia Comisiei Europene

Cum era de asteptat, Angela Merkel s-a grabit sa revendice presedintia Comisiei Europene. Manfred Webber este alesul („Spitzenkandidat”) PPE si, pe cale de consecinta, ar trebui sa-l inlocuiasca pe Jean-Claude Juncker, numai ca la Palatul Elysee bate vantul tradarii. Emmanuel Macron cere negocieri, vrea sa schimbe acordul pe care-l avea cu Germania, nu mai este dispus sa accepte un spitzenkandidat, vede potentialul santajului o data cu cresterea pericolului reprezentat de tabara Salvini-Le Pen.

Merkel nu renunta la sefia Comisiei Europene

Deocamdata, marti, mai multi lideri europeni, plus sefi de state, printre care si ignoratul Iohannis, s-au fotografiat la summitul PPE. Discutiile au fost in jurul aceluiasi subiect – cum trece Manfred Webber de votul din iunie? „Dorim sa gasim o solutie cat mai curand posibil avand in vedere ca Parlamentul European se va reuni la inceputul lunii iunie si ar fi in mod natural de dorit sa avem pana atunci o propunere”, a declarat sefa executivului de la Berlin. Si Macron vrea un acord rapid in privinta nominalizarii candidatului pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, dar lui nu ii mai surade varianta Webber.

Tandemul Salvini Le Pen reprezinta un adevarat pericol pentru popularii europeni

Din neintelegerile aliantei PPE-ALDE castigatoare nu poate fi decat tabara euroscepticilor. Ramane de vazut cat de repede formeaza Salvini si Le Pen un nou grup politic, la care sunt asteptati sa adere si alti lideri nemultumiti.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger