AcasăNews"Sa retraga acest proiect!". Ministrul Vosganian, obligat de Ponta sa-si puna „cenusa”...

„Sa retraga acest proiect!”. Ministrul Vosganian, obligat de Ponta sa-si puna „cenusa” in cap

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si-a batut, se pare, „cuie in talpa” cu proiectul de ordonanta referitor la disponibilizari. Premierul Victor Ponta i-a cerut sa retraga actul normativ, iar Vosganian s-a supus, dar dupa vreo patru ore.

Atentionat de premierul Victor Ponta, ministrul Varujan Vosganian a retras ordonanta buclucasa, dar nu imediat, ci o leaca mai tarzior

Pe pagina de web a Ministerului Economiei era postat, pana de curand, un act normativ referitor la disponibilizarile colective si la „angajatii ce urmeaza sa fie disponibilizati”, dupa cum se preciza, cu subiect si predicat, in text. Nu „ar putea fi”, nu „daca se impune”, ci direct „urmeaza sa fie disponibilizati”.

Victor Ponta

Facem aceste precizari, deoarece ulterior, dupa ce premierul Victor Ponta i-a cerut imperios sa retraga actul normativ de pe site, ministrul Varujan Vosganian a incercat sa ne convinga (fara succes) ca, de fapt, nu e vorba de concedieri iminente, dar a insistat ca acestea pot avea loc oricand.

„Sa retraga acest proiect!”

Auzind pe ce fapte este pus Ministerul Economiei si seful acestuia, premierul Victor Ponta a transmis urgent un comunicat, prin care ii cerea lui Varujan Vosganian sa retraga proiectul de ordonanta. „Proiectul afisat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului Romaniei si nu este sustinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga acest proiect de pe site-ul ministerului si sa clarifice acest subiect”.  Vosganian s-a conformat, e drept, o leaca mai tarzior, la vreo patru ore dupa cererea premierului.

Cum ingropi industria? Liberalizezi pretul energiei!

Ministrul Varujan Vosganian a anuntat ca Ministerul Economiei va realiza un studiu privind impactul pe care l-ar avea liberalizarea pretului energiei electrice asupra competitivitatii industriei. In prezent, in tarile in care liberalizarea avut loc – in Franta, de exemplu – productia de energie a scazut cu 20%, pe fondul inchiderii a numeroase fabrici si uzine, din cauza crizei si a scumpirii energiei electrice. Asadar, studiul pare inutil, iar economia noastra nu mai are  nevoie de inca o problema.

author avatar
Arpad Dobre
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger