AcasăNewsSa frecam berea instant!

Sa frecam berea instant!

Fabrica  daneza To Oel a reusit sa produca bere artizanala sub forma de pudra. “Descoperirea” ar putea deveni un produs comercializat pe scara larga, precum ness-ul, de pilda.

Berea instant, spun inventatorii, s-ar prepara cam asa: amesteci pudra cu putina apa si ceva alcool, pentru a “imita” gustul si senzatia oferite de o bere artizanala proaspata.

Tobias Emil Jensen si Tore Gynther, fondatorii fabricii, compania germana GEA Group (specializata in tehnologiile industriei alimentelor) si compania R&D, au utilizat tehnica de liofilizare (evaporare in vid) pentru  sortimentele de bere IPA, Pilsner si pentru o alta bere care contine cafea. “Folosindu-ne de faptul ca apa si alcoolul, in vid si la temperatura joasa, trec din starea de gheata in starea de vapori, am fost in masura sa separam apa, alcoolul si materiile uscate (la fel ca in cazul cafelei instant)din bere. Si am facut acest lucru intr-o maniera favorabila aromelor.”, se mandresc danezii.

Din fericire, produsul nu este pregatit pentru comercializare, mai este de lucru pentru realizarea unui ambalaj potrivit pentru berea instant. In lume, doar compania americana Pat’s Backcountry Beverages mai produce o bere pudra, bazata, insa, pe ingrediente concentrate.

author avatar
Bogdan Borcea
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger