AcasăNewsS-au terminat negocierile in USL. Ponta: Astazi va fi investit noul Guvern

S-au terminat negocierile in USL. Ponta: Astazi va fi investit noul Guvern

(foto: captura rtv)

Antonescu si Ponta au cazut la pace in privinta structurii noului Guvern, dupa ce , vineri dimineata, liderii USL s-au intalnit in biroul presedintelui camerei Senatului, unde au negociat, mai bine de o ora, impartirea portofoliilor.

(foto: captura rtv)

„Ne-am intalnit pentru a netezi ultimele asperitati”, a afirmat Victor Ponta dupa discutia cu Crin Antonescu.

Premierul desemnat a declarat ca in scurt timp vor incepe audierile ministrilor in comisiile de specialitate si apoi asteapta votul de incredere al Parlamentului. „Imediat ce se termina votul din Camera, se intalnesc birourile permanente. In cel mai scurt timp incep audierile ministrilor la comisiile de specialitate. Dupa audieri, tot azi, incepe sedinta de plen si voi cere votul de incredere al Parlamentului”, a declarat Victor Ponta, dupa discutia cu Crin Antonescu.

In legatura cu neintelegerile care ar fi existat in USL in legatura cu ministrii delegati si sefia ANAF-ului, Premierul a explicat: „A fost o decizie functionala cu ministrii delegati, pe care au inteles-o toti colegii mei. Nu mai facem structuri separate. ANAF-ul nu are alt loc decat la Finante, alaturi de buget.  Cred ca ieri liberalii nu au inteles exact despre ce este vorba, acum au inteles. Autostrazile, la transporturi. Eu asa le-am gandit si asa raman”.

Victor Ponta a afirmat ca la discutie, in birou, nu au fost decat el si Antonescu, si ca declaratiile pe care le face sunt o concluzie la care au ajuns amandoi. ” Eu vorbesc si in numele lui (Antonescu, n.r.), ca de asta ne-am intalnit de dimineata, pentru a netezi ultimele asperitati”, a mai spus Victor Ponta, care a spus ca la discutii a participat doar el si Crin Antonescu.

Primul ministru a mai afirmat ca investirea Guvernului va avea loc astazi, dar nu crede ca se va intampla mai devreme de ora sapte.

Intrebat daca Guvernul va intra in vacanta, Ponta a raspuns negativ, spunand ca va petrece totusi ceva timp si cu familia lui.

Audierile in comisiile parlamentare ale ministrilor propusi in viitorul Cabinetul Ponta au fost amanate, joi, din cauza unor neintelegi in USL, motivele avand legatura, potrivit unor surse, cu atributiile ministrilor si cu subordonarea unor institutii in Guvern.

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger