AcasăNewsS-au rătăcit cu copiii, inclusiv un bebeluș, în zona Cheilor Carașului. Cine...

S-au rătăcit cu copiii, inclusiv un bebeluș, în zona Cheilor Carașului. Cine a intervenit în ajutorul turiștilor!

sursa foto: Facebook/Jandarmeria Română

Excursie cu peripeții pentru mai mulți adulți și copii, în Caraș-Severin. Turiștii s-au rătăcit și a fost nevoie de intervenția jandarmilor montani și a salvamontiștilor, pentru recuperarea lor.

Un bebeluș, patru copii și părinții lor au fost salvați de către jandarmii montani și colegii lor din cadrul Serviciului Salvamont Caraș-Severin, anunță, luni, 1 mai, Jandarmeria Română.

În cât timp au ajuns salvatorii la cei 10 turiști

Așa s-a aflat că un apel la 112, dat în jurul 07.30, a sunat mobilizarea în rândul salvatorilor. Au fost alertate structurile județene pentru salvarea a 10 persoane care s-au rătăcit, de duminică, în zona Cheilor Carașului. Conform precizărilor jandarmilor, aceștia au petrecut noaptea în mijlocul naturii.

Către zona indicată s-au îndreptat echipe mixte, formate din jandarmi și salvamontiști, aceștia „reușind în aproximativ două ore să ajungă la cei 10 turiști, care au înnoptat în arealul natural”.

Din câte au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei, „chiar dacă nu au fost pregătiți pentru o astfel de experiență, niciunul dintre turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”.

Copiii și părinții au ajuns în siguranță la autoturisme, în localitatea Carașova, fiind conduși de jandarmi și salvamontiști.

author avatar
Andrei Coman
151 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger