AcasăNewsS-au închis pârtiile din Sinaia! A fost iar aglomerație la telegondolă (FOTO)

S-au închis pârtiile din Sinaia! A fost iar aglomerație la telegondolă (FOTO)

turistiS-au închis pârtiile din Sinaia! A fost iar aglomerație la telegondolă (FOTO) / captură Digi 24

Vremea rea le-a stricat planurilor turiștilor care s-au așezat încă de la primele ore ale zilei la rând la telegondola din Sinaia. Au vrut să evite aglomerația de sâmbătă, când sute de persoane au așteptat ore bune ca să urce pe pârtie pentru a schia.

Duminică este cod galben de vânt puternic și ninsoare viscolită în zonele montane înalte din nouă județe, potrivit ANM. Din cauza condițiilor termice, instalațiile de transport pe cablu de pe pârtiile din Sinaia au fost închise.

„Vânt peste limita de funcţionare a instalaţiilor, cu depunere constantă de chiciură. Gondola Carp, Telescaunul Soarelui şi Teleschi Valea Soarelui nu vor mai porni astăzi”, au precizat operatorii instalaţiilor de transport pe cablu din staţiunea Sinaia, potrivit Realitatea Plus.

Instalațiile de transport pe cablu nu au fost pornite

Încă de dimineață erau însă vânt și chiciură, așa că instalatiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul&Teleschiul Soarelui) nu au fost pornite.

Sute de turiști au așteptat degeaba circa trei ore, pentru a afla de la cei care administrează Telefericul din Sinaia dar și pârtia de la cota 2.000 că nu vor putea schia.

foto facebookcomtelegondolasinaia

Primarul din Sinaia avertiza încă de ieri că se poate ajunge la închiderea pârtiilor dacă nu se va rezolva problema aglomerației din aceste zile.

Turiștii au stat ore în șir la coadă, sâmbătă, pentru telegondolă. Pentru că vremea a fost frumoasă, mulţi au vrut să profite şi să urce la cota 1.400 sau 2.000 unde să poată schia sau să se poată da cu sania.

foto facebookcomtelegondolasinaia

Alții au pierdut ore bune de distracție la munte pentru că au stat aproape jumătate de zi în trafic.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger