AcasăNewsS-au grăbit să-și plătească impozitele pentru a primi reducerea de 10%, iar...

S-au grăbit să-și plătească impozitele pentru a primi reducerea de 10%, iar acum sunt buni de plată. Primarul le-a pregătit o nouă taxă

coada birouriS-au grăbit să-și plătească impozitele pentru a primi reducerea de 10%, iar acum sunt buni de plată. Primarul le-a pregătit o nouă taxă

Prima zi de plată la ghișeu a taxelor și impozitelor locale din acest an a adunat în fața celor trei sedii ale Direcției de Fiscalitate a Primăriei Galați zeci de gălățeni. Unii veniți cu noaptea-n cap.

Dar cei care s-au grăbit să-şi plătească taxele şi împozitele anuale până la finalul lunii martie pentru a benefica de 10% reducere au avut parte de o surpriză.

Nu mai sunt bani la bugetul local

Administraţia locală le-a pregătit o nouă taxă: cea de salubrizare a oraşului. Este vorba despre fosta taxă de habitat care s-a transformat în taxă de salubrizare și a crescut de la 107 lei la 169 de lei. Iar asta s-a întâmplat de luna trecută, decizia fiind a consiliului local, potrivit orbservatornews.ro, care citează presa locală.

„Problema cea mai mare a acestei taxe este că a fost introdusă la mijlocul anului. Astfel ca cei care au plătit deja taxa de habitat trebuie să plătească aceasta taxă de salubritate care este mai mare cu 62%. Cel mai probabil nu sunt bani la buget și atunci tre să cauți de oriunde și să suprataxezi”, a declarat Daniel Zinică, consilier local.

„Având în vedere creșterile de prețuri la combustibil, energie și toate celelalte, practic sumele colectate acopereau foarte puțin cheltuielile privind gestionarea deșeurilor”, a declarat Petrică Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galați.

author avatar
Andreea Vlad
119.844 afisari

38 COMENTARII

  1. Nu mai bine s-ar face și o grevă fiscală???

    NU DOAR ANIMALELE INUTILE CA MILITAURIZAȚII, CEI DIN A.N.A.F., ÎNVĂȚĂMÂNT (SUNT INUTILI DATORITĂ PROCENTULUIURIAȘ DE ANALFABEȚI FUNCȚIONAL OFERIȚI) SĂ FACĂ GREVĂ, SĂ FACEM ȘI NOI, BOII CARE DĂM BANI STATULUI.

    • De fapt asta ar trebui sa facem, greva, sa nu mai platim nimic statului. Noi suntem prostii care tinem hotii cu pensii speciale.Lasitatea noastra e puterea lor.

      • Ia fă-te, dacă poți, polițist,militar sau procuror timp de. 25 de ani minim siy apoi mai vorbim!

          • Să -i vezi pe ăștia noi. Adevărul e că vacanțele, țoalele mașinile bengoase costă. Doar n-o să stea într-un salariu de polițist. Au crescut pretențiile.

        • Se pare că îți place să iei salar și să nu faci nimic, sau aproape nimic și apoi să ieși la pensie la 45 de ani, nu domnule ia mergi mata la mînă sau în construcții și apoi să-i aperiy pe acești trântori!!!

        • Da, e greu să fi polițist șpăgar sau procuror care execută ordine de la politic sau servicii pentru distrugerea de vieți omenești și înlăturarea concurentei românești la multinationale!

        • Militar în România ?
          Scuze , azi România nu mai are Armată Națională .
          Cei plătiți să îmbrace uniforma sunt mercenari aflați sub comandă străină . Doar solda o încasează din taxe și impozite plătite de români .
          Procuror ?
          Zău așa !
          Ce fac procurorii în cei maxim 25 de ani în activitate ?
          Execută ordinele primite de la șefii lor , în mare , străini de România !
          Ce au făcut și fac procurorii DNA de la înființare până azi ?
          Pentru început , au înființat birouri unde FBI să poată coordona execuțiile unor români incomozi .
          Au fabricat dosare și au amenințat cu ani grei de temniță pe politicienii care îndraznesc să demareze constructii de autostrăzi ce străbat munții .
          Au înființat cuiburi de vipere la Ploiești , Constanța , Brașov ori Oradea unde indivizi de teapa unor portocale s-au Onea să linșeze persoanele indicate de o cucuvea roz .
          Credeți că cei de sub comanda unor tătuci plantați la P.G. , gen taica Lazăr , ar fi respectat funcția de procuror ?
          Oare cine ascund cu anii dosarele grele special ca acestea să depășească termenul legal ?
          Cine a distrus dosarele penale ale soților Werner și de ce sunt arestați procurorii ce se încăpățânează să aplice legea și asupra rudelor șefilor procurorilor ?
          Oare în pauza de cafea îndraznește vreun procuror să amintească de ce fratele cucuvelei e intangibil în fața legilor ?
          Există , de sămânță , vreun procuror care acuză pe Livia Stanciu și pe o cucuvea transpirată pentru condamnarea la închisoare o femeie care a îndrăznit să-i ceară sinistrei Stanciu o datorie veche ?
          Aș aminti și de isprăvile unor procurori militari , dar îmi e lehaminte !
          Aceșt infractori îmbrăcați în robă , primesc salarii și pensii speciale fără nici un merit .

        • Ore avem poliție? Ea bătaie de la civili .In armata peste hotare e multe merg că au nevoie de valută . Ei lupa afara pentru Americani nu pentru tara.Au prioritate s asi angajeze neamurilor in U. Militare.pe salariu forte Matei .Eu am lucrat in U militară 37 ani .total 44 ani. Eram că civil dat pe ordine unitate electrician nu puteam părăsi Bucureștii Am o pensie de de caca

      • Singurul razboi cistigat de Armata Romaniei ,FARA AJUTOR STRAIN, a fost victoria impotriva taranilor rasculati din 1907. Chiar si in Ianuarie 1941 cind Armata a invins Legiunea, Antonescu a primit ajutor politic de la Cancelarul si Presedintele Germaniei care a cerut Legiunii sa capituleze. In 1919, Republica Sovietica Magyara a fost atacata de Romania, Iugoslavia si Cehoslovacia. In ultimile doua conflagratii Armata Romaniei a fost o rusine absoluta clasindu-se pe ultimul loc in clasamentul Armatelor ca performanta. Pina si MALTA ne-a fost superioara rezistind 3 ani sub bombardamentele Germane. Oricum, avem saze divizii SUA pe teritoriu. Ce nevoie mai avem sa aruncam banii pe armata?!?

        • Chiar atât de proști ne credeți, încât să înghițim mizeriile pe care le-ați scris? Cum puteți fi atât mincinos? Dezinformați cu bună știință!
          Problemă este că nu puteți proba nicidecum cele scrise.
          Mai mult, bănuiesc că în dumneavoastră zace un antiromân extraordinar, un om înzestrat de natură doar cu dorința de a-și vedea distrusă nația, un om veșnic nemulțumit, un cârcotaș și un dușman al celor care sunt pe o treaptă mai înaltă.
          Dacă nu sunteți așa cum v-am descris, nu îmi rămâne decât să vă suspectez fie de prostie, fie de faptul că sunteți vândut altora.

        • Trebuie plătiți generall României în frunte cu Ilie Năstase escorta lui generalul de carton care a murit cu motocicleta în gropile Bucureștiului generali Anghel Iordănescu și ex sunt multiple cu analfabeți funcționali pensionați la 45 ani cu pensii speciale

        • Bai fraților nu este normal și corect tu ca cetățean de rând dacă nu mai ai banii să plătești impozitul ești considerat mare infractor de mai au puțin și te executa in cap de fapt da așa au făcut în trecut cei ce nusi plăteau impozitu erau luați e vina popoarelor că au acceptat in loc sa de-a foc la sedii la impozite ei se aduna ca oile obediente își merită soarta cu vârf și indesat

      • Nu ești prea inteligent/ă dacă propui acest lucru.E ca și cum ai amputa mâna dreaptă unui luptător din arenă,aflat tot timpul sub amenințarea unui urs hămesit.

      • Da, e greu să fi polițist șpăgar sau procuror care execută ordine de la politic sau servicii pentru distrugerea de vieți omenești și înlăturarea concurentei românești la multinationale!

  2. Eu le dau dreptate, că să. Intretii toți ciulinii și scaieții din așa zise spatii verzi trebuiesc bani, BRAVO IONUT fii sigur că o să te votam pe viață ca primar.

  3. TAXE si IMPOZITE: taxa de protectie impusa de un clan interlop legalizat care dispune de cefe late echipate corespunzator cu uniforme.
    Daca ne-am pune toti pe ei nu ar face fata cu toata armata si toate institutiile lor, noi suntem milioane, ei sunt zeci de mii!
    ATENTIE: Dupa noua lege data anul trecut, acest mesaj intra la subminarea si buna functionare a statului: incepeti sa folositi vpn-uri, proxy, noduri tor ca sa va ascundeti identitatea pe internet, altfel riscati sa fiti vizitati de baietii speciali.
    De ce credeti ca se dau legi de cenzurare a internetului? Si-au dat seama ca este ultimul bastion care le-ar putea pune probleme!
    Gata cu capul plecat, este timpul ca acest sistem mizer sa se prabuseasca!

    • Greșit !
      Consiliul local Galați , poate schimba prin HCL , orice taxă locală anuală , cu condiția că cei cărora li se afresează noul act administrativ să fie doar cei care până la data emiterii noii Hotărari , nu și-au achitat taxa ( impozitul ) în cauză ori au achitat acestea , parțial!
      Hotărârea CL , nu poate fi opozabilă , celor care au achitat aceste obligații la începutul anului !
      Prefectul județului dacă nu cumva doarme , este îndreptățit , să nu o valideze dacă nu conține precizarea de mai sus , să o retrimită CL sau să atace HCL, în contencios administrativ

  4. Nu va mai agitati ca tot pe acel primar o sa l voteze oamenii de acolo asa cum fac de.ani de zile,iar apoi plang patru ani,si tot asa. Nu se mai desteapta romanul pentru ca asa e el,fricos,las si mincinos. Daca i dai un bidon de ulei si un kg de faina voteaza si un magar.

    • Problema este ca romanii „destepti”au preferet sa munceasca slugi la straini,si astfel timp de 30 ani,nu s-a mai format nici un partid politico ,si nu am avut de unde alege conducatori cu competente.Golani politici ,curve si beni i se perinda la putere .Fa si tu un partid mai repede.

  5. Care taxa pt curatenia orasului aia care treci pe langa caini morti mate moarte iarba pana la brau daca cobori scarile de pe faleza superioara pe cea inferioara balariile te iau de gat si multe alte locuri cum ar mai fi parc din tiglina 1 or sa vada taxa in ultima luna a anului.Cum isi bat ei joc de noi asa ar trebui sa facem si noi cu ei. Unde sa mai vazut sa introduci o taxa la jumatatea anului si nu se stie ca in timpul jocului nu se schimba regulile.Noua la salarii ni sa dat 150 lei si numai la taxa „PUCHIANU” trebuiesa dam jumatate din ei pai scumpirile la mancara si altele cu ce le acoperim cu restul ce ne mai ramane.Jos cu ei si ar trebui sa iesim in strada sa vada ca nu ii mai vrem la putere pe unii ca ei. Sa va fie rusine.👹🙈💔

  6. Nu sunt bani? Dar unde s-au dus banii? Asta e treaba voastra, sa gospodariti bine banii. Nu stiti cum? Atunci, DEMISIA. De onoare…ca altfel va dam noi afara.

  7. Taxa de salubritate e calculată la 20 kg de gunoi menajer de persoană .Dl primar puchianu te întreb:
    -Într o familie normală din doi părinți și unul sau doi copii de unde sa aduni 60 sa 80 de kg de gunoi pe lună ?
    Să nu mai vb că este ilegal să pui taxa retroactiv.
    Dl prefect ,ce aveți de spus ?

  8. Pana nu crapă pensionarii și bugetarii tot asa o s o duceți…..dacă ați acceptat 20 ani jugul la șmecheri vă meritați soarta; dacă e cald și bine, sunt cârnați cu fasole din belsug și iarbă proaspătă nu ieșiți în stradă, mai nenorociți o generație!
    (postat de unu care a plecat de mult de pe mordorland)

  9. Greva trebuia sa fie greva fiscal.Administratia toata e corupta.Legea civila prevede pentru viitor , Nu reactiveaza.Nu mai intereseza partidul judetul sau localitatea.Traiti din impozite si taxe fara ivetitii.Ar trebui masini de reciclat gunoiul si o parte din bani sa se introaca la consusmator.Excrocii astia prin anumite imprejurari ajung sus si cel care e sus ne scuipa in cap.Nu pronunt cuvantul politicieni pentru ca as manji cu rahat adevaratii politicieni din istoria Romaniei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger