AcasăNewsS-au gasit candidatii pentru Cotroceni!

S-au gasit candidatii pentru Cotroceni!

Sebastian Lazaroiu si Sorin Oprescu resusciteaza interesul romanilor pentru politichie

Nu aduce anul ce aduce ceasul. De unde aveam doar un prezidentiabil, Crin Antonescu, si asta gata sa fie „raposat” de prietenii liberali (vezi exemplul Dinu Patriciu), iata ca pe scena politica au descalecat  doi independenti taman buni pentru fotoliul de la Cotroceni: Sebastian Lazaroiu si Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu ar putea da Primaria pe Cotroceni, spune Alina Mungiu

Actuala Putere il scoate in fata pe Lazaroiu, tinerel, citit, instruit (de abia a absolvit „academia” Cotroceni), bun comunicator, admirator al Albei ca Zapada, care va sa zica plin de calitati. Pe deasupra, nici nu-i membru de partid, deci este la fel de independent ca Sorin Oprescu. Un Oprescu pe care PSD-ul (partid mult mai rasarit decat PNL-ul lui Antonescu) este disperat sa il adopte si caruia unii analisti ii prezic de pe acum ca-i va urma lui Basescu la tronul tarii. Privite lucrurile in aceasta noua lumina, nu este deloc gresit sa spunem ca, la viitoarele prezidentiale, pentru politicenii cu acte-n regula vor incrucisa sabiile independentii. Unul pentru putere si unul pentru opozitie, ca sa stie lumea pentru cine voteaza.

Mungiu il vede presedinte pe Oprescu

Crin Antonescu risca sa fie „scuturat” din fruntea PNL inainte de prezidentiale

Nemultumita de Putere si Opozitie la gramada, Mungiu-Pippidi deplange absenta personalitatilor de marca in zona politicului: „Noi am mai avut adesea asemenea momente, cand ne parea sa nu fie nimeni ales, atunci cand l-am inventat pe Emil Constantinescu”. Viitorul presedinte va fi, de asemenea, unul “inventat”, iar cel mai bun exemplar oferit de piata este Sorin Oprescu, actualul primar general. “Ce se va intampla la viitoarele alegeri prezidentiale, cred ca Sorin Oprescu va fi candidatul de fata, asta e parerea mea, pentru ca acum nu vad pe altcineva sa se pozitioneze. Asa, la cum se pozitioneaza oamenii, media, Oprescu are o media extrem de favorabila si are o aripa in PSD care il vrea si cred ca este absolut suficient. Cred ca primarul Capitalei are acum cele mai mari sanse sa fie urmatorul presedinte”, sustine convinsa Alina Mungiu. Care are dubii doar cand vine vorba despre flamura politica sub care ar putea evolua Oprescu: “Nu stiu daca va fi candidatul USL, pentru ca are pretentii Crin Antonescu, daca rezista Crin pana atunci”.

Prezidentiale cu trandafiri pesedisti, dar fara Crin

Iar Crin s-ar putea sa nu reziste. Si asta nu pentru dictatura instaurata in partid, ci din cauza binecunoscutului pragmatism liberal. In numele caruia penelistii tac si ii inghit lui Antonescu aerele de mare sef cu gandul la surplusul de locuri de parlamentari inhatate de acesta din cota USL-ului. Socoteala facuta la centru de Antonescu si Ponta nu se potriveste insa cu aritmetica filialelor pesediste, care cred ca liberalilor li s-a promis mult prea mult peste ceea ce merita. Colac peste pupaza, a venit si alegerea primarilor dintr-un singur tur, situatie care va diminua dramatic cota PNL-ului la locale. Iar de aici se va ajunge imediat si la renegocierea raportului de 1 la 1 convenit de Antonescu si Ponta in cazul parlamentarelor. Vaduviti de locurile visate, liberalii se vor napusti asupra lui Antonescu, adeverind, la anul, premonitia Alinei Mungiu. Asta daca nu cumva “elementul” Dinu Patriciu nu va reusi sa-i monteze mai repede pe vechii lui colegi si prieteni contra Crinului nerecunoscator.

Fat Frumos Lazaroiu, indesat pe gatul pedelistilor

Sebastian Lazaroiu a primit un rol in Guvern

Plecat la Cotroceni cu Sulfina Barbu in buzunar, premierul Emil Boc s-a intors la Guvern cu Sebastian Lazaroiu atarnat de gat. Pe post de ministru al Muncii, functie pe care pedelistii se hotarasera sa i-o dea lui Barbu. N-a fost sa fie asa, Traian Basescu avand acum mare nevoie de un Fat Frumos gata sa redea poporului votant salariile si pensiile dijmuite de „zmeul” Boc. Un Fat Frumos care, intre timp, poate astepta la Guvern venirea Albei ca Zapada, ca impreuna sa traiasca fericiti pana la viitoarele alegeri. Induiosand astfel oamenii si determinandu-i sa-i aleaga, pe el la Cotroceni si pe „ea” la Parlament. Iar rodul iubirii lor sa fie un nou guvern, facut tot dupa chipul si pe placul Imparatului Portocaliu. Pana sa incalecam pe sa, ca v-am spus povestea asa, trebuie sa naram cate ceva despre dedesupturile politichiei care a transformat un consilier prezidential recent demisionat intr-un ministru al Muncii, spre stupoarea principalului partid de guvernamant, in principal.

„Copy paste” dupa scenariul Putin-Medvedev?

Numirea lui Lazaroiu nu a socat-o doar pe Sulfina Barbu, care s-a vazut refuzata pentru a doua oara in doua saptamani, ci PDL-ul in intregului lui. Care astfel a fost cujbit, pe nepusa masa, de un minister. Si mai interesant este ca numele lui Sebastian Lazaroiu a fost vehiculat si pe post de inlocuitor al lui Boc in fruntea Guvernului. Cum insa Boc a ramas neclintit, lumea spune deja ca lui Lazaroiu i se pregateste un jilt mai mare, cel de la Cotroceni.

Traian Basescu se pregateste pentru o noua mutare surprinzatoare prin care sa-si dea gata adversarii

De aceea i s-a si oferit postul de „ministru-Mos Craciun”, care va readuce salariile si pensiile la normal, la pachet cu recunostinta romanilor. Strategie care, combinata cu neputinta Opozitiei si scaderea cotei liberalului Crin Antonescu, poate mentine victoria tot in tabara democrata. Daca asa vor sta lucrurile, scenariul ar putea suferi serioase influente rusesti, urmarind de exemplu proptirea lui Lazaroiu la Cotroceni si numirea lui Traian Basescu la Guvern. Si asta in conditiile in care toti cunoscatorii realitatilor politice dambovitene stiu ca nu Cotroceniul, ci Palatul Victoria este visul lui Traian Basescu. Altfel spus, pe malurile Dambovitei s-ar putea reedita povestea muscalilor Putin si Medvedev.  In plus, daca Opozitia pune botul la trocul Constitutie contra doi ani din mandatatul lui Basescu, acesta va avea libertatea de a trece din nou in fruntea armiei pedeliste chiar in batalia electorala pentru alegerile parlamentare din 2012. Iar cu un Basescu pe post de locomotiva, sansele PDL vor spori simtitor, avand in vedere ca presedintele ramane singurul politician din momentul de fata in stare sa recucerasca electoratul.

 

 

author avatar
Simona Badulescu
486 afisari

5 COMENTARII

  1. Foarte interesanta analiza, foarte triste ipotezele: Oprescu nu m-a convins niciodata, iar Lazaroiu este si el un „inventat”. Am vazut atatia ani de zile ce inseamna PSD la putere, deci NU pentru Oprescu. Dar nici PDL nu ma da pe spate cu Lazaroiu dumisale, deci tot NU. Si atunci?
    Nene Iancule, mare dreptate ai avut, eu cu cine votez?

  2. ha,ha,ha chirurgu de hemoroizi mai lipsea la cotroceni,fiul securistului oprescu presedinte,securistu felix presedinte la senat si putem spune ca securitatea a invins.traiasca securitatea si turnatorii ei.

  3. sebica labaroiu ????????
    adica iar chioru’ ????????????
    noooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    in nici un caz !

  4. Manolo, daca mai traia Caragiale il impuscau astia de cateva ori pe zi. In ceea ce priveste „catindatii”, mare dreptate ai: un impostor si un alt impostor. Ramane sa stabileasca ei ce preferea din astea doua variante.

  5. Buna percepere de care se bucura Sorin Oprescu in mijloacele media,nu a venit asa,din senin:este rezultatul muncii lui Oprescu ca Primar General al Bucurestiului,la care se adauga buna reputatie de care s-a bucurat si se bucura Sorin Oprescu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger