Cauta

S-au anunțat cifrele! Pasajele construite de Primăria Sectorului 3 aduc comunității o economie anuală de 28 de milioane de euro – STUDIU

sursa foto: Facebook/Primaria Sectorului 3

Instituția condusă de către Robert Negoiță anunță, miercuri, rezultatele unui studiu – conform căruia pasajele construite de Primăria Sectorului 3 aduc comunității o economie anuală de 28 de milioane de euro.

Din toate cercetările ultimilor ani rezultă că traficul și poluarea sunt principalele probleme ale Bucureștiului. Mai mult, cea mai mare parte a poluării aerului este cauzată de traficul intens – se menționează în comunicatul Primăriei locale.

„Tocmai de aceea, prioritățile Primăriei Sectorului 3 din ultimii ani au fost îmbunătățirea calității aerului prin plantările masive de copaci și extinderea suprafețelor verzi, dar și rezolvarea blocajelor rutiere prin construirea de poduri, pasaje, sensuri giratorii și chiar străzi noi” – se mai precizează în același comunicat.

În acest an, Primăria Sectorului 3 a finalizat trei pasaje supraterane în zona Pallady, care – aleg să sublinieze oficialii instituției – au îmbunătățit considerabil traficul din zonă. „Acest fapt este susținut și de cifre. Recent, specialiștii Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București au realizat un studiu care oferă impactul real pentru trafic, economie și sănătate, în urma investițiilor făcute de Primăria Sectorului 3”, conform sursei menționate.

Trei aspecte esențiale

Sunt, așadar, trei aspecte relevante ce apar în discuție în contextul concluziilor desprinse de pe urma realizării acestui studiu.

„Ce reprezintă rezultatele acestui studiu din perspectiva impactului acestora pentru fiecare dintre noi?

 

1. TIMP. Economisim anual 1.900.000 de ore pierdute în trafic. Cifra este rezultatul timpului pierdut în trafic în zona respectivă de toți șoferii pe durata unui an calendaristic. De exemplu, un șofer poate pierde timp în trafic cinci minute, altul 18, altul 30 etc. Aceste ore pot însemna pentru fiecare timp suplimentar petrecut cu familia, o carte în plus citită sau pur și simplu timp în plus pentru noi.

2. BANI. Desigur, timpul înseamnă bani. La nivel științific, fiecare oră din viața unui om este cuantificată la 12 euro. 23 de milioane de euro economisiți anual de societate pentru cele 1.900.000 de ore reduse în trafic. Mai mult, studiul relevă că economisim peste trei milioane de litri de carburant odată cu edificarea pasajelor, ceea ce înseamnă mai puțină poluare, dar și o economie semnificativă pentru șoferi, echivalentă cu cinci milioane de euro anual.

3. SĂNĂTATE. Într-un an, studiul relevă că prin aceste investiții emisiile de carbon scad cu peste 7.300 de tone. Mai puțină poluare, mai puțin aer poluat în plămânii noștri.

Concret, având în vedere o investiție inițială de 12 milioane de euro, beneficiile se ridică la o economie totală de 28 de milioane de euro anual. Amortizăm investiția de două ori în fiecare an. Asta pe lângă impactul semnificativ asupra mediului înconjurător”, se mai notează în comunicat.

Ultimele stiri

  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Exit mobile version