AcasăNewsS-au ales cu dosare penale dupa ce au plecat de la vot...

S-au ales cu dosare penale dupa ce au plecat de la vot cu tot cu stampila

ALEGERI LOCALE 2020, EXIT POLL. Primele rezultate parțiale după închiderea urnelor

In primele sase ore de cand s-au deschis sectiile de votare pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si pentru referendumul convocat de Klaus Iohannis pe Justitie s-au constatat cateva incidente ce tin de procesul de vot, insa niciunul major.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a anuntat ca angajatii MAI au facut verificari dupa ce s-au primit 48 de sesizari referitoare la comiterea unor infractiuni sau contraventii care au legatura cu procesul de votare, ajungandu-se la concluzia ca a aproape jumatate, mai exact 23, nu s-au confirmat. Monica Dajbog punctat ca, de la inceperea procesului de votare, „efectivele MAI au aplicat 11 sanctiuni contraventionale, respectiv 6 avertismente si 5 amenzi in valoare de 2.900 lei” si ca la momentul la care s-a facut declaratia de presa „politistii efectueaza cercetari cu privire la 6 infractiuni”.

Stampile furate si sanctiuni pentru barmani

Printre situatiile cercetate a fost unul din Constanta, unde politistii „au fost sesizati cu privire la faptul ca, la o sectie de votare, o femeie ar fi fost surprinsa in timp ce incerca sa introduca in urna mai multe buletine de vot. In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala”.

Totodata, aceeasi sursa a anuntat ca in Targoviste s-a sesizat ca un om nu ar fi fost lasat de presedintele sectiei de votare sa-si exercite dreptul la vot, iar politistii au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de impiedicare a exercitarii drepturilor electorale.

Nu in ultimul rand, doi romani au intrat in vizorul oamenilor legii din cauza stampilei. Mai exact, atat in judetul Dambovita, cat si in Vrancea, s-au intocmit astfel de dosare penale „pentru furt dupa ce alegatorii au plecat din sectiile de votare cu stampilele cu mentiunea VOTAT”, din cate a anuntat Dajbog. E important de mentionat ca stampilele au fost recuperate.

Si tot in Vrancea, trei barmani s-au ales cu sanctiuni pentru ca nu au tinut cont de interdictiile impuse in aceasta zi si au vandut bauturi alcoolice in zona sectiilor de votare.

O alta situatie consemnata in aceste prime sase ore de la deschiderea sectiilor de votare a venit de la Jilava. Unde „procesul de vot in Penitenciarul Jilava a fost intrerupt temporar pentru a verifica inca o data daca fata de persoanele care si-au exprimat intentia de a vota, au fost emise sau nu hotarari judecatoresti definitive de interzicere a exercitarii drepturilor electorale”.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger