AcasăNewsS-au aflat cifrele! Câte dosare au fost depuse pentru posturile de rezervişti...

S-au aflat cifrele! Câte dosare au fost depuse pentru posturile de rezervişti voluntari. Ministrul Apărării a făcut anunțul

S-au aflat cifrele! Câte dosare au fost depuse pentru posturile de rezervişti voluntari. Ministrul Apărării a făcut anunțul (sursa foto. Facebook/Vasile Dîncu)

Precizări de ultim moment venite de la ministrul Apărării din Guvernul Ciucă vizează campania de recrutare pentru locurile de rezervişti voluntari rămase neîncadrate în anul 2021.

Vasile Dîncu a afirmat că au fost depuse 1400 de dosare pentru postul de rezervist – voluntar în urma campaniei desfăşurate în primele luni ale acestui an, potrivit news.ro.

Am avut pentru zona de rezervişti voluntari, am avut 440 de locuri rămase de anul trecut şi am făcut o campanie în ianuarie-februarie de înscrieri, am avut 1400 de dosare, deci asta înseamnă că este o cerere din ce în ce mai mare pentru zona militară, sigur că trebuie să mai îmbunătăţim şi noi condiţiile de salarizare, dar le-am îmbunătăţit şi cred că asta a fost un succes”, a precizat ministrul Apărării, pentru sursa citată.

Citește și: Vasile Dîncu pregăteşte stagiul militar în România. Iată bărbaţii care vor fi chemaţi sub arme!

Dîncu: ”Modul în care sunt plătiţi militarii este unul sub nivelul misiunii pe care o au”

Continuând să vorbească despre sistemul de salarizare în cazul militarilor, ministrul Dîncu a ales să dea și un exemplu considerat a fi concludent. „Va trebui să lucrăm un pic la sistemul de salarizare pentru că, lumea nu ştie, din nefericire modul în care sunt plătiţi militarii este unul sub nivelul misiunii pe care o au.

Vă dau un singur exemplu: un militar profesionist are echivalarea în sistemul civil 0 bază, adică muncitor necalificat, nu este normal să se întâmple asta. Încerc să schimbăm aceste lucruri refăcând sistemul de salarizare din Armată şi corelându-l cu adevărat cu sacrificiile care se cer unui militar”, a susținut ministrul Apărării.

Totodată, revenind la rezerviștii voluntari, Dîncu a mai ales să puncteze următoarele aspecte: „Am optimizat cele legate de voluntari, rezervist- voluntar, am optimizat veniturile pe care le primesc în perioada când nu se află în instrucţie sau cele din perioada de instrucţie, încercăm să ne adaptăm şi la nivelul de aspiraţie al populaţiei, pentru că acesta este un lucru esenţial pentru a putea aduce resursă umană de calitate”.

Ce anunța MApN la începutul anului, cu privire la campania de recrutare de rezervişti voluntari

Încă de la începutul lunii ianuarie a acestui an, Ministerul Apărării Naționale anunța public faptul că organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

„Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară, care are loc până pe data de 4 februarie, se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare”, se menționa într-un comunicat transmis de MApN în 4 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman