AcasăNewsCopiii care fac sport de performanță primesc bonuri valorice lunar. Despre ce...

Copiii care fac sport de performanță primesc bonuri valorice lunar. Despre ce sumă este vorba

Copiii care practică sport de performanță vor primi tichete de sportiv

Senatorii au adoptat, luni – 11 octombrie, propunerea legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000. Proiectul de lege a fost însă modificat, înainte de adoptare. Astfel,  copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric în valoare de 50 lei, și nu 150 de lei, așa cum prevedea proiectul inițial.

Propunerea legislativă aparține unui grup de parlamentari PSD și prevede că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, cu scop în participarea la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv de performanță” – se arată în proiect.

S-a considerat că 150 de lei este prea mult!

Ministerul Tineretului și Sportului va respecta principiul nediscriminării, acordând tichete egale sportivilor pentru aceleași performanțe, obținute la competiții naționale organizate de federațiile sportive naționale și/sau un singur organism acreditat pe plan național în sport – mai spune proiectul de lege.

Inițial, în proiectul de act normativ, fusese stabilit că valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei/lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului și Sportului va avea un acord semnat în acest sens. Ulterior, potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport, însuşit luni de plenul Senatului, valoarea unui voucher a fost redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori, la 50 de lei.

Tichetele sunt un stimulent financiar pentru copiii care practică sport de performanță

În expunerea  de motive a propunerii legislative se arată și care este rolul acestor tichete: „Pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive”.

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

Atenție! Pentru a deveni lege și a putea fi pus în aplicare, proiectul trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial!

author avatar
Alina Costache
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger