Cauta

S-a uscat pomul Trump-Macron

Imaginea cu Donald Trump si Emmanuel Macron plantand un stejar in gradinile Casei Albe in aprilie 2018 a simbolizat prietenia afisata de cei doi lideri, dar ca un facut, pe masura ce relatiile au devenit tot mai tensionate de atunci, pomul nu a supravietuit.

N a suportat Washingtonul si a murit in carantina

Puietul, oferit de Emmanuel Macron (“cadoul meu pentru Donald Trump”), provenea dintr-o padure din nordul Frantei unde si-au pierdut viata in cel de-Al Doilea Razboi Mondial peste 2.000 de membri ai Marinei americane. In fata camerelor de televiziune din lumea intreaga, sefii de stat au pus mana pe lopeti aurite si intre doua imbratisari fratesti au aruncat bulgari de pamant peste radacinile arbustului, atent supravegheati de sotii. Din pacate, simbolul prieteniei franco-americane a disparut imediat, stejarul a fost plasat in carantina, “o masura obligatorie pentru fiecare organism viu importat in Statele Unite”, spunea Gérard Araud, ambasadorul francez la Washington.  Desi diplomatul a anuntat ca „Va fi plantat din nou mai tarziu”, operatiunea nu a mai avut loc, bietul stejar se uscase intre timp. Uscate au devenit si relatiile Trump-Macron, cu ocazia ceremoniilor de marcare a 75 de ani de la Debarcarea Aliatilor in Normandia, ce doi au facut eforturi vizibile sa treaca peste  numeroasele lor dezacorduri –  Iran, relatiile comerciale, criza Huawei, Brexit – dosare delicate,  si mai ales pro-europenismul si constructia europeana promovate de  liderul de la Elysee, de care  presedintele american s-a distantat vizibil in ultimul an. Dar timpul  nu e pierdut, chiar si fara stejar, Macron s-ar putea sa se revada cu Trump la summitul G7, gazduit de Franta la sfarsitul lunii august la Biarritz.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version