AcasăNewsS-a terminat cu terorismul, revenim la criza economica

S-a terminat cu terorismul, revenim la criza economica

Brokerii saraci risca sa fie scosi de pe piata atat de ASF, cat si de service-urile auto prea scumpe

Vremuri grele! Cand autoritatile nu sunt preocupate de amenintarile teroriste, sunt ingrijorate de adancirea crizei economice!

Brokerii sunt din ce in ce mai presati de oscilatiile burselor, mai mereu pe minus in ultimul timp

De 18 luni, datoriile suverane ale tarilor europene si nu numai ii tin cu sufletul la gura pe autorii „statelor unite ale Europei” si a monezii euro. Situatia actuala se prezinta astfel, conform analistilor de la Wall Street Journal: “Grecia, Portugalia si Irlanda sunt tinute in viata artificial, Italia si Spania prezinta simptome ingrijoratoare, iar Germania si Franta au luat virusul declinului economic, dar inca nu manifesta boala”.

Bancile franceze in declin

Bancile franceze au inregistrat declinuri semnificative la bursa de la Paris si sunt amenintate de agentia Moody’s – bau-baul evaluarilor financiare – cu retrogradarea. Vizate sunt BNP Paribas SA, Societe Generale SA si Credit Agricole SA.  La bursa din Frankfurt, actiunile Deutsche Bank, Commerzbank sunt in scadere cu aproximativ sapte procente, iar la bursa de la Madrid, actiunile celei mai mari banci din zona euro, Santander, au inregistrat un declin de 4,85%. Moneda euro a scazut pana la un nivel minim al ultimilor sapte luni in raport cu dolarul american.

„Calul troian”, in afara zonei euro

Bursa de la Londra a deschis, ieri, in scadere cu 2,39%, bursa japoneza a inchis in scadere cu 2,31%, indicele Nikkei inregistrand cel mai scazut nivel din ultimele 28 de luni. Cei mai afectati sunt producatorii auto Honda Motor si Nissan Motor Corp.  Bursa din Hong Kong a incheiat prima sedinta de ieri in scadere puternica, iar actiunile celei mai mari banci din lume, Industrial and Commercial Bank of China, au scazut cu 4,9%,. Grecia devine „calul troian” al zonei euro. Ca sa nu doboare uniunea, oficialii germani iau in calcul posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro. Christian Lindner, secretarul general al democratilor din FDP, aflati in coalitia de guvernamant, nu exclude ideea ca  Greciei ar putea intra in incapacitate de plata si atunci intoarcerea la drahme e finalul logic!

Brokerii o dau pe droguri si alcool

Odata cu declinul burselor, brokerii au luat-o si ei razna, refugiindu-se in alcool si droguri. Asa se face ca serviciile londoneze de consiliere a dependentilor fac bani frumosi, tratandu-i pe smecherii de odinioara din City (districtul financiar al Londrei). Potrivit specialistilor, disperati din cauza declinului puternic al pietelor de capital, brokerii apeleaza din ce in ce mai des la cocaina si alcool pentru a face fata stresului.

author avatar
Adina Mutar
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger