AcasăNews"S-a stins un om cat o istorie, Mircea Ionescu Quintus". Mesajele transmise...

„S-a stins un om cat o istorie, Mircea Ionescu Quintus”. Mesajele transmise de Gorghiu, Orban, Dragnea si Ponta 

Liberalii, social-democratii, dar nu si politicieni apartinand altor formatiuni politice au transmis deopotriva mesaje de condoleante dupa plecarea din aceasta lume a seniorului Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL-ului.

De la Brasov, din mijlocul colegilor sai din cadrul conducerii liberale, Ludovic Orban a cerut pastrarea unui moment de reculegere, anuntand, cu vocea tradand emotia care il stapanea, greaua pierdere suferita de PNL. „Cel mai iubit liberal, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu mai este printre noi”, a transmis actualul sef al partidului, laolalta cu deizia de amanare a Consiliului National al PNL.

Alaturi de cateva fotografii in care apare in preajma liderului onorific al PNL, Alina Gorghiu, fosta sefa a formatiunii politice, a transmis, de aceasta data via Facebook, un mesaj de regret dupa pierderea seniorului liberal. „Mircea Ionescu-Quintus! O istorie in sine! Pe mine m-a influentat enorm. De la el am invatat toleranta. Liberalismul romanesc a supravietuit vremurilor, si datorita acestui om exceptional”, considera actualul senator de Timis.

Reactii, va spuneam, au venit si dinspre politicienii care nu fac parte din PNL. Liviu Dragnea – liderul PSD – a ales sa transmita condoleante dupa plecarea dintre cei vii a liberalului Ionescu Quintus. „S-a stins un om cat o istorie, Mircea Ionescu Quintus. Unul dintre acei putini de la care, dupa 1989, am invatat ce este democratia pentru ca o traisera inaintea noastra. Alaturi de Ion Ratiu, Ion Diaconescu sau Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus a promovat o politica nationala bazata pe respect si dialog intre reprezentantii partidelor politice. Un liberal autentic, o fiinta distinsa, rotunda, placuta. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, suna mesajul transmis, pe Facebook, de catre al treilea om in stat.

„Lacrima atunci cand isi amintea de Romania din tineretea sa”

La randul sau, fostul premier social-democrat Victor Ponta a evocat personalitatea celui disparut. „Dumnezeu sa il odihneasca ! O personalitate cu adevarat remarcabila si o mare pierdere pentru PNL si politica romaneasca”, a notat, pe aceeasi retea de socializare, ex-premierul.

Totodata, parlamentarul PMP Eugen Tomac a facut public un mesaj de condoleante. „Acum 100 de ani, in provincia Herson se nastea un fiu al Basarabiei, Mircea Ionescu Quintus. Am avut prilejul sa discut de mai multe ori cu domnia sa despre ce s-a intamplat cu tara noastra in ultimii 100 de ani. (…) Cunoastea bine si urmarea tot ce se intampla in tanarul stat, R. Moldova. Intodeauna lacrima atunci cand isi amintea de Romania din tineretea sa. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a transmis, printre altele, Tomac, via Facebook.

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a plecat intr-o lume mai buna vineri, la venerabila varsta de 100 de ani.

author avatar
Cristina Stefan
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger