AcasăNewsS-a stins mama lui Florin Piersic jr

S-a stins mama lui Florin Piersic jr

Actrita Tatiana Iekel a decedat la varsta de 84 de ani, au anuntat reprezentantii Teatrului Mic Bucuresti. „Tatiana Iekel, actrita a Teatrului Mic din Bucuresti o viata intreaga, a plecat dintre noi lasand in urma amintirea unor roluri memorabile, deopotriva in teatru si film, dar si imaginea unui om frumos si discret pana in ultima zi a vietii sale. Teatrul Mic este alaturi de familia indurerata si va pastra vie amintirea unei actrite, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”.

„Sa joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patima fara sfarsit… Teatrul Mic”, marturisea Tatiana Iekel in volumul „Teatrul Mic. 50 de ani”, aparut in 2013. Nascuta la Iasi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana a fost repartizata la Teatrul Mic imediat cum a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”. Aici a jucat fara intrerupere, cu mare dragoste si un talent inegalabil, pana la varsta pensionarii. Pe scena Teatrului Mic si Foarte Mic, Tatiana Iekel a insumat peste 70 de roluri, pline de substanta si apreciate foarte mult de publicul romanesc”, se mai spune in comunicatul TMB. Actrita a fost nominalizata, anul acesta, la Premiile Gopo, pentru “Cea mai buna actrita in rol secundar” in filmul „Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu. Tatiana Iekel a fost prima sotie a lui Florin Piersic, cei doi s-au casatorit in 1960 si s-au despartit in 1975. Dupa pensionare, Tatiana Iekel a fost distribuita in lungmetrajul “Fix alert”, debutul fiului lor, Florin Piersic Junior, ca regizor si scenarist.

author avatar
Bogdan Borcea
1.345 afisari
Zenville

Ultimele știri

VIDEO Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: „Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună”

Premierul a transmis un mesaj, joi, la începutul ședinței Executivului, către angajații de la Guvern „care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000...

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...
proger