AcasăNewsS-a stins din viață cunoscuta regizoare Sanda Manu/Mesajul ministrului Culturii

S-a stins din viață cunoscuta regizoare Sanda Manu/Mesajul ministrului Culturii

sursa foto: uniter.ro

O veste grea a lovit, miercuri, lumea artistică din România.

Sanda Manu, apreciatul regizor de teatru și profesor universitar, a părăsit lumea celor vii. Avea 89 de ani.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj de condoleanțe la aflarea informației că Sanda Manu s-a stins din viață.

Ministru: Nu ne rămâne decât să îi păstrăm vie memoria

Am primit cu întristare vestea plecării dintre noi a Sandei Manu, unul dintre românii care și-au adus contribuția la îmbogățirea culturii noastre, precum și la recunoașterea valorii acesteia în lume.

Regizor de teatru și profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al școlii și culturii românești, un om apreciat de colegi și public, iubit de apropiați și regretat acum de noi toți.

Uneori, cuvintele par de prisos, iar nouă nu ne rămâne decât să îi păstrăm vie memoria.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe celor apropiați!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, mesajul său fiind postat pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.

Oana Pellea: Când iți pleacă o parte din suflet…îl petreci în Tăcere

Actrița Oana Pellea a fost printre primii artiști care au transmis un mesaj ca reacție la aflarea grelei vești că Sanda Manu a părăsit lumea celor vii. „Când iți pleacă o parte din suflet…il petreci in Tăcere.

Bucata mea de suflet care a plecat la Domnul, astăzi, in Săptămâna Luminată…Doamna Sanda Manu…

Tăcere. Rugă.Multă Iubire. Enormă recunoștință. Si iar…Iubire. Si iar…tăcere”, a transmis, între altele, pe Facebook, Oana Pellea, fostă elevă a regretatei profesoare universitare.

Andi Vasluianu: S-a stins omul căruia îi datorez enorm

Un mesaj de suflet a transmis, prin intermediul aceleiași rețele de socializare, și cunoscutul actor Andi Vasluianu. „Astăzi s-a stins omul căruia îi datorez enorm, m-a învățat să fiu eu însumi pe scenă, să iubesc meseria de actor, să fiu generos cu partenerii de scenă, să nu uit niciodată s-o iau de la început, să iubesc personajele pe care le interpretez și să le apăr chiar dacă nu sunt de acord cu acțiunile lor…

Vă mulțumesc, doamna mea dragă!
Dumnezeu să vă odihnească!”, a scris Vasluianu, în dreptul unei fotografii cu regretata Sanda Manu.

Doctor Honoris Causa al UNATC

Sanda Manu a absolvit cursurile Facultății de Regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, lucrând ulterior ca regizor de teatru și de televiziune și profesor universitar la IATC (ATF, după 1989), UATC și UNATC – potrivit Ministerului Culturii.

„Apreciată de public și specialiști, i s-a decernat, în 2008, Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Un an mai târziu, a devenit Doctor Honoris Causa al UNATC.
Totodată, a fost timp de patru ani vicepreședinte al UNITER.
Printre premiile primite se numără și cel de Excelență al UNITER (1992), precum și Premiul pentru regia spectacolului „Bolnavul închipuit” (de Molière) de la Teatrul Național din Cluj, la Festivalul de Comedie de la Galați 2003”, amintește aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
279 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger