AcasăNewsS-a schimbat legea! Ce trebuie să știe românii care vor să își...

S-a schimbat legea! Ce trebuie să știe românii care vor să își închidă balconul sau să își construiască garaj în curte

balconS-a schimbat legea! Ce trebuie să știe românii care vor să își închidă balconul sau să își construiască garaj în curte

Noua lege în domeniul construcțiilor a fost adoptată de Guvern la sfârșitul lunii martie 2023.

Potrivit acesteia, apar schimbări pentru românii care vor să își închidă balconul sau să-și construiască diverse anexe în curte. Astfel, aceștia nu vor mai avea nevoie de autorizații, ca până acum.

Românii îşi pot construi garaj sau bucătărie de vară în curte, fără autorizaţie

Românii care locuiesc la bloc și doresc să-și închidă balconul, o pot face fără a solicita autorizație de construcție. La fel este și în cazul celor care locuiesc la curte și doresc să-și construiască, de exemplu, un garaj, o terasă acoperită sau o bucătărie de vară. Nici aceștia nu mai au nevoie să solicite autorizație de construcție.

Avantajul este că toate acestea se pot efectua de acum încolo cu mai puțină birocrație. Dezavantajul este de ordin estetic, în primul rând, pentru că, cel puțin în cazul blocurilor, proprietarii pot decide fără restricții în ceea ce privește materialele sau culorile folosite pentru a-și închide balcoanele. Rezultatul, în unele cazuri, ar putea fi dezastruos pentru aspectul blocului.

Dacă nu mai este nevoie de autorizație de construcție totuși, românii care doresc să-și închidă balcoanele sau să-și construiască diverse anexe în curte, au obligația de a informa primăria din localitatea unde va avea loc lucrarea respectivă de construcţie.

Reamintim faptul că Executivul a adoptat în urmă cu aproape o lună proiectul de lege care va reglementa în mod unitar domeniul construcțiilor.

author avatar
Andreea Vlad
4.714 afisari

11 COMENTARII

  1. Referitor la eventualele probleme ”estetice”, vom apela la niste curve calificate ca sa ne consilieze !
    Va fi bine !

  2. A….HAAAAA…O SA-MI FAC O BUCATARIE CU GRATAR…..SI FABRICA DE FARFURII ZBURATOARE IN GARAJ…

  3. Poate se renunta bsila aberatia cu primariile care adminidtreaza curtile romanilor.pe vremea lui ceausescu nu cereai aprobare ca sa tai crengie uui copac sau chiar copacul. O hot\arare se consiliu de pe vremea lui Videanu bate legea de functionare a primariilor.

    Primariile adminstreaza domeniul privat al primariei . Acum au devenit stapa\ni pe curtile noastre

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger