AcasăNewsS-a salvat din Colectiv pentru ca a urmat invataturile lui… Bear Grylls

S-a salvat din Colectiv pentru ca a urmat invataturile lui… Bear Grylls

Nu de putin ori am auzit la televizor despre insemnatatea orelor in care copiii, tinerii, in general, ar trebui sa invete ce sa faca in cazul unui incendiu sau a unei altfel de catastrofe, dar de masuri concrete nimeni nu spune nimic. Noroc ca exista emisunile unor canale straine…

Astfel, un tanar care a reusit sa se smulga din infernul clubului Colectiv si, impreuna cu el si alte persoane, a reusit aceste lucruri pentru ca a urmarit emisiunile despre supravietuire ale englezului Bear Grylls! Tanarul Mihai D, a fost deja audiat de procurori, carora le-a povestit cum invins iadul din Colectiv. Totul a fost pe baza de bere si un pulover: ” Cateva scantei au atins stalpul din stanga, iar materialul cu care era captusit stalpul a luat foc pe verticala. Initial a fost o simpla linie de foc, subtire, de dimensiuni mici, care a urcat spre tavan. Imediat incendiul a cuprins intreg acoperisul, foarte rapid, aproape instantaneu, moment in care s-au stins toate luminile. Din acel moment, tot ce-am putut sa vad in jurul meu a fost datorita luminii flacarilor. Panica i-a cuprins pe toti cei prezenti in club si doar solistul vocal al trupei a incercat sa linisteasca multimea.

Tehnicile de salvare devin esenţiale într-o ţară ca o junglă

Lumea a inceput sa se-nbulzeasca spre usa. Temperatura din interiorul clubului a inceput sa creasca, fiind foarte mare si din aceasta cauza a fost sporita panica. Cu totii ne-am inghesuit in directia usii de acces in club, nu se vedea nimic datorita fumului dens si negru. Sipcile din tavan ardeau si cadeau bucati din acesta. In busculada creata, am cazut la pamant, alaturi de alte persoane. Vizibilitatea era sub 10 cm de la sol. Am mers pe burta si, fiindca aerul devenise irespirabil, mi-am scos puloverul, l-am udat cu berea care o mai aveam in sticla si mi-am acoperit caile respiratorii. Cu toate acestea, puloverul s-a impregnat cu miros de fum intr-un timp scurt. Am continuat sa ma tarasc pana cand am observat o fanta de lumina si m-am deplasat in directia respectiva, trecand pe langa persoane care erau intinse pe jos si gemeau. Se auzea cum cineva lovea in usa de acces si striga dupa ajutor”, a povestit tanarul.

author avatar
National
2.749 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger