AcasăNewsS-a nascut Telangana, cel de-al 29-lea stat din India

S-a nascut Telangana, cel de-al 29-lea stat din India

Infiintarea noului stat a fost intampinata cu mare bucurie

India a creat, ieri, cel de-al 29-lea stat, Telangana, un eveniment sarbatorit in sudul tarii, dupa o campanie separatista de aproape sase decenii.

Infiintarea noului stat a fost intampinata cu mare bucurie

Kalvakuntla Chandrashekar Rao, care a facut greva foamei pentru a obtine castig de cauza, a fost instalat in postul de sef al Executivului acestui nou stat, intr-o ceremonie,  la Hyderabad, capitala noului stat.

Noul premier al Indiei, Narendra Modi, l-a felicitat pe Rao si a promis „sustinere totala poporului si Guvernului din Telangana”, intr-un mesaj postat pe Twitter. „India are un nou stat. Bine ati venit in Telangana, cel de-al 29-lea stat al nostru. Telangana va consolida marsul nostru catre dezvoltare in anii urmatori”, a adaugat el. „Nasterea Telangana are loc dupa ani de lupta si sacrificii pentru numeroase persoane”, se mai arata in mesaj.

Noul stat a fost creat in urma scindarii statului Andhra Pradesh, iar campania in vederea crearii acestui stat, situat intr-una dintre cele mai sarace regiuni, a inceput inca din anii ’50.

author avatar
Catalin Dumitrescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger