AcasăNewsS-a întâmplat la Vama Petea! Ce au găsit polițiștii de frontieră când...

S-a întâmplat la Vama Petea! Ce au găsit polițiștii de frontieră când au verificat bagajele a trei tineri, la intrarea în țară – FOTO

sursa foto: facebook.com/politiadefrontiera

Trei tineri – unul din județul Suceava și ceilalți doi din Botoșani – au ajuns în atenția polițiștilor de frontieră sătmăreni. Totul, după ce, în bagajele lor, polițiștii de frontieră din Vama Petea au descoperit zeci de fiole, sticluțe, seringi, capsule și pastile, susceptibile a se încadra în categoria substanțelor dopante.

 

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Trei tineri sunt cercetați de polițiștii de frontieră sătmăreni după ce la intrarea în țară, în bagajele acestora, au fost descoperite mai multe recipiente și pastile despre care există suspiciunea că s-ar încadra în categoria substanțelor dopante cu grad de mare risc – anunță, miercuri, Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Cei trei s-au prezentat la vamă marți noapte, aproape de miezul nopții. Călătoreau într-un autoturism condus de un sucevan de 22 de ani. Polițiștii de frontieră au făcut un control, inclusiv asupra bagajelor celor trei.

S-au găsit fiole cu diferite substanțe, dar și seringi, capsule și pastile

sursa foto: politiadefrontiera.ro

„Azi-noapte, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean român în vârstă de 22 de ani, din județul Suceava. Împreună cu el, în autoturism se mai aflau doi tineri, în vârstă de 21, respectiv 19 ani, din județul Botoșani.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, în bagajele personale ale celor trei, aproximativ 30 de fiole cu diferite substanțe, mai multe sticluțe și recipiente din sticlă și plastic, seringi, capsule și pastile, având diferite gramaje, toate fiind susceptibile a se încadra în categoria substanțelor dopante”, potrivit precizărilor din comunicatul Poliției de frontieră.

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Se vor face expertizări

Sursa citată precizează că toate bunurile descoperite în bagajele celor trei tineri „au fost ridicate, sigilate și predate lucrătorilor din cadrul SCCO Satu Mare”, pentru a fi expertizate.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante de mare risc, așa cum este definită de dispozițiile art. 2, alin (3) din Legea 104/2008 privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante”, conform aceluiași comunicat.

author avatar
Andrei Coman
484 afisari

3 COMENTARII

  1. Din câte știu,vama Petea se afla la granița cu Ucraina,deci domnule Coman,vă rog,interesativa cine a făcut descoperirea,ptf sau vameșii? Sunt două instituții diferite.Controlul bagajelor este efectuat de vama.Astept un răspuns avizat.Multumesc!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger