AcasăNewsS-a întâmplat cum a vrut Udrea: ”Gala Bute”, la CCR

S-a întâmplat cum a vrut Udrea: ”Gala Bute”, la CCR

Judecătorii de la instanța supremă au hotărât, ieri, după lungi dezbateri, că dosarul care o privește pe fosta șefă a cancelariei de la Cotroceni, Elena Udrea, va ajunge la Curtea Constituțională. Avocații acesteia au solicitat să se stabiliească dacă sunt respectate legile din Constituție privind clasarea deciziilor definitive. Astfel că dosarul Elenei Udrea va fi reluat de la zero.

Apărătorii au adus ca argumente mai multe articole din legea fundamentală care prevăd că în acest caz se poate face un recurs în casație. Avocații susțin că există mai multe articole de lege care au fost încălcate. Concret, apărătorii au arătat că hotărârile au fost date în cauza ”Gala Bute” de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a cauzei și că instanța a fost comusă din magistrați care ar fi fost incompatibili. Mai mult, decizia a fost dată fără ca Udrea să fie audiată pe fond în acestă cauză. Fostul ministru al Turismului a fost condamnat, în 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Udrea se afla la acel moment în Costa Rica, unde a fost încarcerată pe baza mandatului trimis de autorițile române. Ulterior fosta șefă a cancelariei de la Cotroceni a fost eliberată din detenție pe baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători. În urmă cu câteva luni, Elena Udrea s-a întors cu fiica sa în țară.

author avatar
Ramona Feraru
392 afisari

4 COMENTARII

  1. MOCIRLA ,PUTREGAIUL DIN JUSTITIE ARE RADACINI ,IAR ACUM CAND UDREA POATE DA PE GOARNA MULTE POATE TRIMITE DUPA GRATII PE CEI CARE NU-I FAC JOCUL.
    JUSTITIA E PLINA DE LEPRE SANTAJABILE .

  2. Ca specializată în drept probabil că doamna Elena Udrea dorește să demonstreze că este așa de bine pregătită încât ar putea să demonstreze că este și nevinovată, însă nu a putut la vremea judecării dosarului că a fost reținută cu treburi prin Costa Rica, ? Remarcați totuși și că a fost reprezentată de avocații pe care i-a angajat, ?

  3. national.ro
    ,,Dragnea cere anularea condamnării”

    ,,Martora acuzării în dosarul lui Dragnea, accident teribil”

    Deci, cum considerați că se descurcă politicienii și judecătorii, inclusiv cei de la CCR , cu păstrarea securității raporturilor juridice, ?

    Remarcați și faptul că în SUA au fost și vremuri când în cazurile în care erau implicați politicieni americani sau chiar și infactorii apropiați ai politicienilor americani, când ajungeau în instanțele americane acei indivizi, unii dintre martori mai aveau și „unele probleme”, ? Opinați că aceia ce solicită reluarea proceselor în care au fost judecați anterior de unele complete de judecată declarate neconstituționale și-ar putea dori să fi fost judecați, sau să fie judecați ca în sistemul de justiție din SUA, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger