AcasăNewsS-a închis la "fabrica" de permise! Cât costa ca să-ţi "iei" un...

S-a închis la „fabrica” de permise! Cât costa ca să-ţi „iei” un permis şi ce trebuia să oferi pentru înmatriculări

examen autoS-a închis la "fabrica" de permise! Cât costa ca să-ţi "iei" un permis ce trebui să oferi pentru înmatriculări

Fostul şef de la Permise Teleorman, Stelian Lupu, şi alţi doi poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi luat şpagă ca să elibereze permise de conducere şi certificate de înmatriculare.

De asemenea, un intermediar şi 13 şoferi cu permisul luat pe şpagă au fost trimişi în judecată.

Mita pentru permis: 700 lei

Potrivit DNA, mita pentru obținerea unui permis la Teleorman era de 700 de lei, iar pentru înmatriculări se dădeau diferite bunuri precum băuturi, parfumuri sau piese auto.

Pe lângă Stelian Lupu, procurorii DNA au mai trimis în judecată pe:

  • Daniel Cristian Eib, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a patru infracțiuni de luare de mită.
  • Cristian Velcea, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

O persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

  1. dare de mită (cinci fapte)
  2. trafic de influență (șase fapte),
  3. fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

author avatar
Andrei Ștefan
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger