AcasăNewsS-a încheiat votul pentru primirea României în Schengen. Ce a decis Parlamentul...

S-a încheiat votul pentru primirea României în Schengen. Ce a decis Parlamentul european?

S-a încheiat votul pentru primirea României în Schengen. Ce a decis Parlamentul european?

Parlamentul European îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen.

Până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație.

Se elimină controalele de la frontiere

Ce ar însemna aderarea la Schengen? Ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023. Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri.

Spațiul Schengen este „una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene”, eurodeputații critică faptul că statele membre nu au luat încă o decizie privind admiterea Bulgariei și României, deși cele două țări îndeplinesc de mult timp condițiile necesare.

România şi Bulgaria, discriminate?

S-ar putea spune că noi şi bulgarii suntem discriminaţi. Menținerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie și are un impact negativ asupra vieții lucrătorilor mobili și a cetățenilor, potrivit eurodeputaților.

Obstrucționarea importurilor, a exporturilor și a liberei circulații a mărfurilor din porturi dăunează, de asemenea, pieței unice a UE. Aderarea unor noi țări la spațiul Schengen necesită o decizie unanimă a Consiliului UE.

author avatar
Andrei Ștefan
1.312 afisari

10 COMENTARII

    • Am falcile atrofiate de la atata „Suguk „, bine ca Transnistria nu intra in treaba asta , noi , mancurtii , nu ne vindem tara . Ma duc sa-i spun impegatului , poate-l fac sa uite ca i-am ciordit curcanii si nu ma mai usuie de sub pasarela .

    • ” admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație.”
      Care spatiu schengen? Ala unde fiecare decide ce sa-ti solicite la frontiere. Pe soacramea care are 73 de ani au testat-o antidrog de 2 ori din trei treceri la frontiera Greciei.
      Are 1,5 metri si 40 de kg iar idiotii aia o banuiau de trafic de subst interzise.
      Asta-i Schengen?

    • Evident! Suntem considerați second hand nation!
      Daca am avea venitul mediu lunar pe cap de locuitor undeva la 5000 de euro lucrurile ar sta taman pe dos – le-am da noi vize de turisti englezoilor…
      Pina atunci, vorba ta, sugiuk!!!

  1. Sa se mai scobeasca ei prin dinti și după.Pierderea este economic imensa o metoda sa ne saraceasca pe lângă altele dar ei vor sa fim noi solidarity cu ei energetic ca asa ne zice klaus.

  2. 49 de voturi IMPOTRIVA la adoptarea acestei rezolutii este foarte MULT, tinand cont ca la Consiliul din decembrie este necesar UNANIMITATE. POATE era necesar ca Redactia National sa „numeasca” aceste 49 de tari,…ca sa stim si noi cine ne „IUBESTE !!”.

  3. A intra in Schengen este ca si cum ai avea un prieten cu foarte multi bani, nu ai cum sa ti pasul cu el la cheltuieli. Cu ce intra Romania? Nu am trecut la Euro, religie diferita, bani nu avem, deci nici un punct comun. Si mai multi romanii vor pleca din tara care vor fi inlocuiti de orientali, iar produse din afara unde de ex. un neamt culege via cu un utilaj de sute de mii de euro, va falimenta o firma din romania, unde se culege cu zilieri. Cand se sa sfarsi cu Schengen, ca nimic nu tine o vesnicie, Transilvania se va lipi de Ungaria.

    • Treci dintr-o tara in alta ca si cum ai trece dintr-un judet in altul, te poti angaja in orice tara din schengen exact ca in romania, cu un c.v. si copie dupa diploma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger