Cauta

S-a găsit soluția! Românii se pot întoarce la muncă

Un institut de cercetare din Germania a descoperit un algoritm care permite o creștere uriașă a capacității de testare pentru Covid-19, cu aceleași resurse. România ar putea testa 100.000 de oameni pe zi, iar celor care au trecut deja prin boală, imunizați fiind, li s-ar permite întoarcerea la muncă, așa cum se procedează în Germania.

ProfdrVirgil Păunescu Virusul se mișcă atât de repede încât e posibil ca până la apariția vaccinului să ne imunizăm natural

Pentru că în România cele mai multe persoane infectate cu Covid-19 au fost asimptomatice, cei care au trecut prin boală, după testare, ar putea primi un certificat de imunizare, care să le permită întoarcerea la muncă. Măsura a fost adoptată deja de Germania, unde activitatea a început să se reia. Soluția testării masive a populației în țara noastră a fost găsită tot de nemți, care au descoperit o metodă care permite testarea a 100.000 de români pe zi, ne spune directorul Institutului OncoGen, prof.dr. Virgil Păunescu. ”Niște colaboratori de-ai noștri din Germania, de la Banca de sânge din Frankfurt, care este cel mai mare institut de cercetare din lume, au pus la punct o metodă care permite creșterea capacității de testare pentru Covid-19 de 50 de ori. Adică noi, în loc de 2.000 de teste pe zi cât facem acum, am putea să facem 100.000 pe zi, cu aceleași aparate, cu aceiași reactivi, cu aceiași oameni. Metoda este de o simplitate senzațională și am transmis-o deja autorităților române, pentru că este foarte eficientă. Este vorba despre un algoritm care permite testarea a 50 de probe, în loc de una. Testarea ar fi bună pentru că foarte mulți oameni stau în carantină și nu sunt bolnavi. Pe de altă parte, nu sunt puțini cei care au trecut prin boală și nu știu, pentru că mai mulți sunt asimptomatici decât cu simptome. În Germania, care este o țară mai deșteaptă decât noi în privința testării, s-a introdus certificatul de imunizare. Adică ai trecut prin boală, ai anticorpi, atunci ești bun de ieșit pe stradă, ești bun de ieșit la muncă, pentru că nu mai reprezinți un pericol.

Dacă am testa 100.000 de oameni pe zi, am ști câți au trecut prin boală și au anticorpi. Testele rapide sunt și ele foarte bune, pentru că îți arată că ai trecut prin boală și ești vindecat, dar au un 20% grad de eroare și atunci ar trebui dublate de un test PCR, ca să te convingi că nu te-ai păcălit. 80% din cei testați, dacă au trecut prin boală, testul rapid îi prinde, că au anticorpi și atunci le dai certificat și îi trimiți la muncă. Teste se găsesc deja pe piață, dar cred că nu se înțeleg ei de la cine să cumpere și cum. Spitalelor nu li se dă niciun leu, iar spitalele ar putea să cumpere ce au nevoie, dar totul e centralizat”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu.

Vaccinul românesc, aproape gata

Vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat de Institutul OncoGen din Timișoara, va putea fi testat pe oameni în doar câteva săptămâni. ”În toamnă îl băgăm în producție, am găsit și o formulă tehnologică ca să-l producem în țară, să nu scoatem nimic afară. Din experimentele pe celulele umane am observat până acum că nu le omoară și noi am folosit doze de zece ori mai mari decât cele pe care le-am putea administra la om, ca să fim siguri că nu sunt toxice, și nu sunt toxice, că nu aveau cum. În câteva săptămâni este posibil să începem testarea vaccinului pe primii voluntari, iar din toamnă să-l punem deja pe piață. Mi-e greu să cred că nu va mai fi un val de Covid-19 și în toamnă. Iar la căldură nu prea dispare, atâta timp cât India a intrat în carantină totală, iar temperaturile acolo sunt foarte ridicate. Dacă aveam finanțare, lucrurile ar fi mers mai repede. Eu acum particip la o competiție la Ministerul Cercetării, deși suntem singurii pe secțiunea vaccin, am depus prima fază, dar urmează a doua fază, a treia, a cincea și, eventual, prin iulie am putea primi banii. Dar până atunci chinezii scot vaccinul. Eu le-am cerut 500.000 de euro, până vin banii de la Ministerul Cercetării, ca să nu mă mișc ca melcul, dar nu mi-au dat”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen Timișoara.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version